Sport Centar

Van der Vaart kritikuje čelnike Barcelone: Kako možete da kupujete igrače ako nemate novca?

Nekadašnji reprezentativac Nizozemske Rafael van der Vaart žestoko je "opleo" po upravi Barcelone zbog diskutabilnih poteza koji se tiču finnasija kluba u posljednjih nekoliko mjeseci.

Van der Vaart kritikuje čelnike Barcelone: Kako možete da kupujete igrače ako nemate novca?

Nekadašnji reprezentativac Nizozemske Rafael van der Vaart žestoko je “opleo” po upravi Barcelone zbog diskutabilnih poteza koji se tiču finansija kluba u posljednjih nekoliko mjeseci.

Katalonci su bili u problemu oko registrovanja igrača, ali su na kraju pred sam početak šampionata uspjeli da registruju pojačanja i izbjegnu neprijatnosti.

Klupski čelnici odlučili su da prodaju dio klupskih TV prava i studija, te su na taj način došli do neophodnog novca za registrovanje igrača.

Bivši igrač Real Madrida je na holandskoj televiziji bio iznenađen potezima ljudi iz Barce, a zapitao se i kako su uopšte sebi mogli da priušte skupocjena pojačanja poput Roberta Lewandowskog i Rafinhe, prenosi N1.

“Kako možete da kupujete igrače ako nemate novca? To je sramota. Taj čovek, Laporta je kralj, ali ja mislim da je idiot”, rekao je Van der Vaart.

Holanđanina je iznervirao i odnos uprave prema Frenkieju de Jongu, koji se nalazi pred transferom u Manchester United.

“Ne možete prema ljudima da se ponašate na taj način. Da li Frenki zarađuje previše? Prvo potpišete ugovor i onda ga ispunite ili odete pod dobrim uslovima, ali ne ovako. Ova uprava je mafija i mora da bude kažnjena”, oštar je Van der Vart.

Barselona je u poslednjih godinu dana imala mnogo finansijskih problema, zbog čega je, prema mišljenju Van der Varta, ukaljano ime kluba.

barcelonajoan laportarafael van der vaart
KOMENTARI