Sport Centar

Šoše: Raduje me činjenica da smo godinu proslave stogodišnjice kluba krunisali jednim trofejom

U Narodnom pozorištu u Mostaru je održana svečana akademija i predstava "Rođeni za vječnost", povodom stotinu godina kluba.

Šoše: Raduje me činjenica da smo godinu proslave stogodišnjice kluba krunisali jednim trofejom

U Narodnom pozorištu u Mostaru je održana svečana akademija i predstava “Rođeni za vječnost”, povodom stotinu godina kluba.

Direktor kluba Veleža Džemil Šoše je za medije izjavio:

“Još jedna u nizu manifestacija koja se održavamo u toku proslave stogodišnjice Fudbalskog kluba Velež. Pored dvije knjige, promocije filma, dosta toga smo naučili o Veležu mi mladi što nismo praktično ni znali. To je sve slikovito prikazano ili u pisanoj formi, jezikom dokumentarnog filma. Večeras imamo svečanu akademiju u pozorištu. Poslije toga neki after party sa tri grupe. Raduje me činjenica da smo godini proslave stogodišnjice kluba krunisali jednim trofejom, izlaskom drugi put u Evropu, uz to trofej pobjednika Kupa Bosne i Hercegovine. Stogodišnjica je ispunjena na pravi mogući način, tako je Velež i zaslužio.”, na pitanje novinara o kapacitetu pozorišta Šoše je simapatično odgovorio da nisu u mogućnosti da proširuju pozorište, ali da očekuje veliki broj ljudi na koncertu.

Zatim je izjavu dao i predsjednik kluba Šemsudin Hasić.

” Znate u Mostaru je sve što se dešava vezano za Velež, tako ako je Veležu dobro, ta se pozitivna energija prenese na čitav grad i to je zaista tako.”, na konstataciju novinara da nisa sve velika imena uspjela doći u Mostar, ali mnogi jesu, Hasić je odgovorio:

“Najbitnije je da su svi oni Veležovci. Njih privuće atmosfera tako da mi nemamo problema sa odzivom naših starih asova. Ja im se i ovim putem zahvaljujem.”, te je dodao:

“Veležu želim mnogo teškog rada. Da nam se situacija u Nogometnom savezu BiH popravi u smislu regularnosti, a onda će Veležu i svim ljudima koji investiraju u fudbal biti puno lakše. Najbollji naš dio su navijači. Klub može biti onako i ovako, ali mi smo tu uvijek uz klub, jer i ja sam dio te navijačke skupine.”, kazao je Hasić.

KOMENTARI