Sport Centar

Lalatović još uvijek ne zna za pobjedu: Borac remizirao sa Celjem

Nakon što je upisala dva poraza u prve dvije priprmne utakmice, ekipa Borca je danas odmjerila snage sa ekipom Celja.

Lalatović još uvijek ne zna za pobjedu: Borac remizirao sa Celjem

Nakon što je upisala dva poraza u prve dvije pripremne utakmice, ekipa Borca je danas odmjerila snage sa ekipom Celja.

Borac je danas nastupio u sljedećem sastavu: Pavlović, Vojnović, Gajić, Andrić, Spremo, Popara, Piščević, Meleg, Tatar,  Zakarić, Mrkaić, kapiten je ovaj put bio Dejan Meleg nakon što je preuzeo traku od Gorana Zakarića.

U prvom poluvremenu nije bilo ozbiljnijih šansi. Uglavnom je vođena žestoka borba na sredini terena, sa dosta oštrih startova pa je bilo potrebe za intervencijom medicinskih timova jednog i drugog kluba. Golmani Pavlović i Rozman praktično nisu imali mnogo posla, bilo je tek nekoliko pokušaja direktno u njih, a Celje je imalo i jednu nešto ozbiljniju šansu kada je Svetlin šutirao pored gola.

Drugo poluvrijeme je donijelo više prilika, u 49. minuti Spremo je izgubio loptu na 30-ak metara, ona je došla do rezerviste Sanijeza koji se našao u situaciji jedan na jedan sa Pavlovićem, a golman Borca je obrani ovaj zicer. Zatim u 51. minuti šansa za Celje Sanijez je pokušao glavom, lopta odlazi pored desne stative.

Borac je zatim imao loptu u svojim nogama ali domaćin Celje je propustio dvije šanse. Jedinu pravu priliku Borac je imao u 81. minuti preko Kulašina, koji je presjekao jedno dodavanje ali nije uspio da postigne gol. Do kraje utakmice nije bilo više prilika pa je meč završen rezultatom 0:0.

Za Borac su u nastavku još ušli: Begić, Subić, Lazić, Kulašin, Bošnjak i Čavić.

fkborac
KOMENTARI