Sport Centar

Poluvrijeme na Koševu: Sarajevo u velikim problemima, Sloga vodi

Završeno je prvo poluvrijeme utakmice Sarajevo - Sloga Doboj na Koševu, a na semaforu se može vidjeti potpuno neočekivan rezultat, pošto gosti vode sa 0:1.

Poluvrijeme na Koševu: Sarajevo u velikim problemima, Sloga vodi

Završeno je prvo poluvrijeme utakmice Sarajevo – Sloga Doboj na Koševu, a na semaforu se može vidjeti potpuno neočekivan rezultat, pošto gosti vode sa 0:1.

Samo što je počela utakmica, uslijedio je hladan tuš za igrače i navijače Sarajeva, pošto je Sloga povela već u 3. minuti.

Luka Kulenović je tada odlično povukao jedan kontranapad, prevario svog čuvara i šutirao, a nakon odbrane Belmina Dizdarevića lopta stiže do Uglješe Stevanovića, koji je lagano šalje u gol za 0:1

Bordo tim je do poravnanja mogao i trebao u 15. minuti, kada je Dal Varešanović izašao sam pred golmana gostiju, ali je pokušao bespotrebno proigrati Nardina Mulahusejnovića i poslao je očajan pas, te upropastio veliku šansu.

U 20. minuti Elvir Trako brani šut Čatakovića, a tri minute poslije novu veliku šansu propustio je Varešanović. Tada je na centaršut Asmira Suljića glavom šutirao pored gola.

Uslijedio je opasan napad Sloge preko Kulenovića, ali on je na kraju izblokiran, a nakon toga smo dugo gledali napade Sarajeva, no bez učinka. U 38. minuti je bilo opasno pred golom Sloge nakon kornera, ali Trako sigurno hvata loptu nakon što se ona odbila od nekoliko igrača.

Pet minuta prije kraja poluvremena Nemanja Tomašeivć odlično prolazi po lijevoj strani i ulazi u kazneni prostor, ali Milan Milanović fenomenalno reaguje i sprječava ga da proigra Mulahusejnovića u petercu.

U sudijskoj nadoknadi je Mulahusejnović odlično šutirao glavom, ali izvrsnom paradom na golu gostiju se istakao Trako! Nakon toga se tresla i stativa na golu Sloge, a pogodio ju je Milanović da bi potom Varešanović promašio nemoguće…

fksarajevofkslogadoboj
KOMENTARI