Sport Centar

Bivši fudbaler Barcelone potpisao za hrvatskog prvoligaša: Sretan sam što sam ovdje

Moussa Wague, 23-godišnji senegalski reprezentativac novo je pojačanje hrvatskog prvoligaša Gorice.

Bivši fudbaler Barcelone potpisao za hrvatskog prvoligaša: Sretan sam što sam ovdje

Moussa Wague, 23-godišnji senegalski reprezentativac novo je pojačanje hrvatskog prvoligaša Gorice.

Desni bek stigao je iz Barcelone do juna 2023. godine na temelju ugovora o transferu između Barcelone i Gorice…

“Osjećam se odlično, jedva čekam ponovno igrati nakon gotovo dvije sezone bez službenih utakmica. Veliki stadioni, sjajna atmosfera, sve je to lijepo, ali nije i najbitnije. Za mene je najvažniji nogomet, želim pomoći momčadi, pobjeđivati i ići prema naprijed”, kazao je Moussa Wague nakon što je potpisao ugovor i odradio prvo službeno fotografiranje.

Wague je u svojoj karijeri igrao za Eupen, Nicu i PAOK, a za Barcelonu je upisao 26 službenih nastupa, od čega šest za prvu ekipu. Pritom je dvaput nastupio i u Ligi prvaka, u sezoni 2019./20.

“Imao sam 19 godina kada sam potpisao ugovor s Barcelonom, to je bilo ostvarenje mojih snova, jedno predivno iskustvo. Upoznao sam jako puno sjajnih igrača, ispočetka sam bio malo sramežljiv razgovarati s njima, ali kroz neko vrijeme, kroz treninge i utakmice, navikneš se da si i ti dio te ekipe. Prvo sam krenuo u B momčadi, a nakon jedne sezone priključen sam prvoj momčadi. Nakon godinu i pol u Barceloni, otišao sam na posudbu u Francusku, u Nicu, međutim krenula je korona, odigrao sam samo pet utakmica i sve je stalo. Sezonu poslije toga otišao sam na posudbu u PAOK, odigrao sam nekoliko utakmica i onda se dogodila strašna ozljeda, koja me odvojila od travnjaka na duže vrijeme”, rekao je Moussa o iskustvu kojeg se nerado prisjeća pa nastavio:

“Čudno je ne igrati tako dugo, bilo mi je teško to prihvatiti na početku, ali tako je to u nogometu, sve je moguće i moglo je biti puno gore. Zato sam sretan što sam ovdje, što imam novu priliku ponovno igrati i spreman sam, psihički i fizički. Trenirao sam cijelo ovo vrijeme, nisam odmarao tako da sam u dobroj formi.”

Veliku ulogu u njegovom životu i karijeri imaju njegov otac i brat Bassire.

Otac me uvijek gurao prema naprijed, kao dijete i sada kao odraslu osobu. Uvijek je tu uz mene, on mi je najveća podrška i sve što imam danas je zbog njega. Ne mogu mu dovoljno zahvaliti za sve što je napravio za mene do sada. Tu je i moj brat, također moja velika podrška, prijatelj s kojim dijelim apsolutno sve. Jako mi je drago što je došao sa mnom u Hrvatsku i ovo je bitan trenutak i za njega”, rekao je Wague koji je posljednju takmičarsku utakmicu odigrao još u decembru 2020. godine.

barcelonamoussa waguenkgorica
KOMENTARI