Sport Centar

Ahmetović: Nikad nisam bio u ovakvoj situaciji otkad sam u FK Sarajevo, veliki je pritisak

Napadač Sarajeva, Mersudin Ahmetović obratio se danas predstavnicima medija na press-konferenciji uoči sutrašnje utakmice protiv Borca.

Ahmetović: Nikad nisam bio u ovakvoj situaciji otkad sam u FK Sarajevo, veliki je pritisak

Napadač Sarajeva, Mersudin Ahmetović obratio se danas predstavnicima medija na press-konferenciji uoči sutrašnje utakmice protiv Borca.

Smatra da je banjalučki tim sada potpuno drugačiji u odnosu na prvu utakmicz ove dvije ekipe koja je igrana ljetos.

Svakako da je ekipa Borca dosta napredovala što se tiče same igre. To nije ni blizu ekipa iz prve utakmice. Trener Marinović je donio pozitivnu energiju i vidi se da ekipa iz kolo u kolo ide sve bolje”, rekao je Mersudin Ahmetović, prenosi Sport1.

Kako kaže, nikada nije bio u ovakvoj situaciji od kako je u Sarajevu da ovoliko vremena nema pobjede.

“Koliko sam već tu u Sarajevu, nikada nisam bio u ovakvoj situaciji da dugi vremenski period nismo pobijedili. Veliki je pritisak na mlađe igrače. Oni daju maksimum na treningu i na utakmicama. Sve dok ne primimo taj prvi gol, kako kažete, i onda gubimo sve konce. Ja se nadam da ćemo sve to ispraviti i nadam se pozitivnom rezultatu”.

O izostanku Feđe Dudića kaže:

“Svakako da je drugačije kada je trener na klupi, ali nadam se da će i pomoćnici isto tako da nas podrže i dadnu pozitivnu energiju i da to sutra bude kako treba”.

U odsustvu Feđe Dudića zbog tri žuta kartona, njegov pomoćnik Mustafa Kodro će voditi ekipu, a kako kaže prethodnih sedam dana su proveli u nastojanju da se pozabave svojim problemima i šta se to događa u igri.

Dolaskom Vinka Marinovića vide se pomaci u igri, dosta bolje izgledaju, što govori i pozicija na tabeli, popeli su se u gornji dio. Što se tiče nas, u proteklom periodu smo se bavili nekim svojim problemima koji su se desili u proteklom periodu i ja se nadam da će se i kod nas osjetiti neki pomaci. Svi smo motivisani za sutra i svi moramo na svom maksimumumu, i više od toga, da bismo došli do pozitivnog rezultata, rekao je Mustafa Kodro, pomoćni trener FK Sarajevo.

Najavio je Kodro povratak Muhameda Muse u tim, ali i izostanak Avdije Vršajevića i Đanija Salčina.

“Vlatko Drobarov i Rijad Kobiljar su kartonirani, Avdija Vršajević ima nagnjećenje koljena, on sutra neće moći, Đani Salčin je zadobio ponovo povredu prsta, ima problema oko toga, ne može trenirati sa ekipom. Musa je sa ekipom, on će biti na raspolaganju”. 

Na pitanje da li je problem psihološke prirode da Sarajevo nakon primljenog pogotka pada u igri Kodro kaže.

“Pričali smo dosta o tome, puno smo radili na tome. Nadam se da ćemo već sutra imati neke pomake”.

Govorio je i o radovima na stadionu Asim Ferhatović – Hase.

“Što se tiče Koševa, nemamo nekih informacija. Koliko pratim, trenutno ništa nije rađeno, stoji sve onako iz prve faze da je dignut teren i to je to. Koliko znam ništa nije rađeno više”.

fkboracfksarajevomersudin ahmetovicmustafa kodro
KOMENTARI