Sport Centar

Zvijezda isplatila dug bivšem treneru i poslala poruku “dežurnim dušebrižnicima”

Nogometni klub Zvijezda Gradačac u posljednje vrijeme susreo se, kao i mnogi bh. klubovi, s brojnim finansijskim problemima.

Zvijezda isplatila dug bivšem treneru i poslala poruku “dežurnim dušebrižnicima”

Nogometni klub Zvijezda Gradačac u posljednje vrijeme susreo se, kao i mnogi bh. klubovi, s brojnim finansijskim problemima.

Isplatu dugovanja od kluba s Banja Ilidže tražio je i njegov bivši trener Mile Lazarević, koji je ispostavio potraživanja od 24.000 KM.

NK Zvijezda Gradačac saopštio je da je postignut dogovor da se Lazareviću isplati 2.700 KM i tako je spor okončan, pošto je isplata izvršena prošle sedmice. Istakli su iz Zvijezde da dugova prema aktuelnom igračkom kadru i stručnom štabu nema, a da će dugovanja prema bivšim uposlenicima isplatiti do kraja sezone.

Također, poslali su i poruku “dežurnim kritičarima i dušebrižnicima” da opstanak kluba u Prvoj ligi FBiH neće doći u pitanje.

“U kontekstu rješavanja nastalih dugova iz ranijeg perioda, a koja su pristigla i pristižu na adresu NK Zvijezda Gradačac i aktuelne Uprave kluba želimo obavijestiti javnost, a posebno naše vjerne navijače:

Da smo uspješno okončali proces na zahtjev bivšeg trenera Mileta Lazarevića koji je ispostavio potraživanja od 24.000 KM. Predsjednik kluba je u toku procesa uspio postići dogovor prema kojem je donosena i konačna odluka NS TK o isplati 2.700 KM Miletu Lazareviću, čime je spor okončan. Isplata je izvršena prošle sedmice!

Također, prošle sedmice je okončan i sudski spor sa bivšim igračem Omerom Berbićem, te je obustavljen disciplinski postupak protiv istog.

Uprava kluba ima jasan plan da do kraja sezone riješi dugovanja prema svim bivšim igračima i trenerima koje su nažalost neodgovornim radom napravile bivše uprave i pojedinci u ranijem periodu. Takve isplate ćemo izvršiti kroz postignute sporazume s bivšim igračima i trenerima kluba.

Uprava kluba posebno želi istaći da NK Zvijezda trenutno nema dugovanja niti prema jednom igraču koji trenutno čini igračku kadar!

Želimo se zahvaliti svim bivšim igračima i trenerima na strpljenju i pristanku da se njihova ugovorena potraživanja isplaćuju sporazmuno i periodično.

Na kraju želimo poručiti našim vjernim navijačima i simpatizerima kluba, pa i dežurnim kritičarima i dušebrznicima, da opstanak Zvijezde u Prvoj ligi FBiH neće doći u pitanje, te da će Uprava kluba učiniti sve da se potraživanja kluba do kraja prvenstva svedu na minimum, da igrači, treneri i svi uposleni imaju redovna primanja, a Zvijezda bude u gornjem dijelu tabele Prve lige FBIH.

Zvijezda je prošlo kolo odigrala odličnu gostujuću utakmicu i zabilježila pobjedu. Polako se pokazuju rezultati rada napravljeni dovođenjem novog trenera i nekoliko novih igrača, te priključenje juniora Zvijezdinom timu. Imenovanje novih lica za direktora i sekretara kluba su takođe dala značajan doprinos”, saopćeno je s Banja Ilidže.

Inače, Zvijezda je trenutno jedanaestoplasirani tim Prve lige FBiH.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
mile lazarevicnkzvijezdagradacac
KOMENTARI