Sport Centar

Potpisana odluka vijećnika Općine Centar, još jedan korak do početka radova na Koševu

Predsjedavajući Općinskog vijeća Općine Centar Sejad Đozo danas je potvrdio da je zvanično potpisana Odluka o zajedničkoj realizaciji Projekta "Potpuna rekonstrukcija glavnih terena na stadionima Premijer lige BiH".

Potpisana odluka vijećnika Općine Centar, još jedan korak do početka radova na Koševu
FOTO: Facebook/FK Sarajevo

Predsjedavajući Općinskog vijeća Općine Centar Sejad Đozo danas je potvrdio da je zvanično potpisana Odluka o zajedničkoj realizaciji Projekta “Potpuna rekonstrukcija glavnih terena na stadionima Premijer lige BiH”.

Tako je još samo preostalo da ugovor o implementaciji odluke potpišu NSBiH, Općina Centar i FK Sarajevo, a onda će krenuti radovi na zamjeni travnjaka na stadionu Asim Ferhatović Hase.

“Očekujemo da će se ovaj korak poduzeti što prije, kako bi radovi na ovom terenu, u trajanju od 45 do 60 dana, započeli odmah, u jeku građevinske sezone, te postavila trava sa svim neophodnim sadržajima, u skladu sa standardima Evropske fudbalske federacije (UEFA).

Općina Centar će ovim osigurati iznos od 549.197,06 KM, koliko iznosi njeno učešće u realizaciji ovog značajnog projekta, a njegovom primjenom osigurat će se kvalitetna podloga za odigravanje fudbalskih utakmica, kako Sarajeva tako i svih reprezentativnih selekcija Bosne i Hercegovine”, rekao je Đozo.

fksarajevoopcina centarstadion asim ferhatovic hasestadion kosevo
KOMENTARI