Sport Centar

Zmajevi osigurali opstanak u B diviziji, prvo mjesto grupe mogu ‘kaparisati’ već u narednom kolu

Sinoćnjom pobjedom nad Finskom u Zenici (3:1) nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine jednu dilemu je već otklonila u Ligi nacija - osigurala je opstanak u B diviziji.

Zmajevi osigurali opstanak u B diviziji, prvo mjesto grupe mogu ‘kaparisati’ već u narednom kolu

Sinoćnjom pobjedom nad Finskom u Zenici (3:1) nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine jednu dilemu je već otklonila u Ligi nacija – osigurala je opstanak u B diviziji.

U narednom kolu (23. septembra) snage će odmjeriti Finska i Rumunija – koja god selekcija izgubi taj meč, više neće moći sustići Zmajeve. U slučaju remija, nijedna od tih ekipa.

Upravo u narednom kolu naš nacionalni tim ima priliku osigurati i prvo mjesto grupe B3. Ukoliko savladaju Crnogorce na domaćem terenu, izabranici Ivayla Peteva utakmicu prije kraja takmičenja postat će nedostižni za sva tri rivala iz grupe.

Čak i s bodom protiv Đetića odlučivali bi o svojoj sudbini u zadnjem kolu, ali tada bi im vjerovatno trebala pobjeda u Rumuniji kako bi ostali na liderskoj poziciji.

Podsjetimo, prvo mjesto donosi plasman u diviziju A i eventualni baraž za Evropsko prvenstvo, a također bi Zmajevi bili smješteni u drugi jakosni šešir uoči žrijeba kvalifikacija za EP.

Trenutno reprezentacija BiH ima osam bodova, Crna Gora sedam, Finska četiri, a Rumunija tri.

Peto kolo grupe B3 Lige nacija (23. septembar):

BiH – Crna Gora

Finska – Rumunija

Šesto kolo grupe B3 Lige nacija (26. septembar):

Rumunija – BiH

Crna Gora – Finska

crna gorafinskaliga nacija
KOMENTARI