Sport Centar

Zmaj proživio pravu dramu: Nisam mogao disati zbog covid-ožiljaka, bio sam na kisiku sedam dana

Luke Menala nekoliko sedmica nije bilo u timu zagrebačkog Dinama, a vratio se sada u ekipu i konkurisat će za derbi s Osijekom.

Zmaj proživio pravu dramu: Nisam mogao disati zbog covid-ožiljaka, bio sam na kisiku sedam dana
FOTO: Marko Lukunic/PIXSELL

Luke Menala nekoliko sedmica nije bilo u timu zagrebačkog Dinama, a vratio se sada u ekipu i konkurisat će za derbi s Osijekom.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine je nastupio i u prošlom kolu protiv Lokomotive, gdje je dobio pola sata prilike za igru, a sada je za Sportske novosti objasnio kakvu je dramu prošao.

Bio je u bolnici, na kisiku, a sve zbog ožiljaka na plućima uzrokovanih korona virusom.

Sve je počelo kad se s Amerom Gojakom vraćao u Zagreb.

“U automobilu mi je bilo OK dok sam sjedio. Međutim kad sam došao kući i krenuo na spavanje, opet nisam mogao disati, nisam mogao baš ništa. Odmah sam otišao na Hitnu, mislio sam da će mi dati neki lijek, pa će mi biti bolje. Međutim, kad sam snimio pluća, na snimci su se vidjeli da imam covid-ožiljke. Napravio mi se neki mjehurić u plućima, on je pukao. Zrak iz pluća je izašao u taj prostor između srca i pluća, pa zato nisam mogao disati. Sedam dana sam u bolnici bio na kisiku! Nevjerovatno nešto. Kad sam imao koronu, trajalo je jedan dan, imao sam temperaturu i to je bilo to. A vidite sad što mi se dogodilo…”, rekao je Menalo za Sportske novosti.

Tri sedmice nije trenirao s Modrima, onda je počeo lagano trenirati, ali sve je na sreću prošlo u najboljem redu. Sad je Luka spreman.

“Posve sam spreman za igru, nemam nikakvih posljedica. U redu je sve. Bitno da je sve prošlo.”

U nedjelju je naravno u kombinacijama Ante Čačića za veliki maksimirski derbi s Osijekom. U nedjelju bi Dinamo čak mogao i osigurati titulu u slučaju da pobijedi, a Hajduk izgubi na Rujevici od RIjeke.

“Nisam siguran da će Rijeka pobijediti Hajduk. O toj utakmici ne bih htio previše pričati. Međutim, znano je da Rijeka igra puno bolje na Poljudu. To je bilo i onda kad sam ja odijevao riječki dres, a tako je bilo i prijašnjih godina. Baš je Rijeka puno bolja na Poljudu protiv Hajduka nego na Rujevici. Konačno, ne želimo se mi oslanjati na ničiju pomoć. Sve imamo u svojim rukama“, kaže Menalo.

Menalo je ove sezone za Dinamo odigrao 34 utakmice, a na njima je postigao pet golova.

Kompletan intervju za Sportske novosti pročitajte OVDJE!

gnkdinamozagrebluka menalo
KOMENTARI