Sport Centar

Zeljković: Širimo kapacitete jer imamo realne potrebe za poboljšanje uslova za selekcije

U Gradskoj upravi Zenice jučer je upriličeno potpisivanje Aneksa Ugovora o nastavku realizacije projekta izgradnje Trening centra NSBiH u Zenici - druga faza, između Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine i Grada Zenica.

Zeljković: Širimo kapacitete jer imamo realne potrebe za poboljšanje uslova za selekcije

U Gradskoj upravi Zenice jučer je upriličeno potpisivanje Aneksa Ugovora o nastavku realizacije projekta izgradnje Trening centra NSBiH u Zenici – druga faza, između Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine i Grada Zenica.

Predmet Aneksa ugovora je nastavak izgradnje Trening centra NSBiH u Zenici na lokaciji Kamberovića ravan (Crkvičko brdo) prema standardima FIFA i UEFA.

Nakon potpisivanja ugovora predsjednik NSBiH Vico Zeljković je između ostalog izjavio:

“Sigurno da je danas veoma važan dan za naš fudbal i ovo je nastavak strateškog projekta, proširenja Trening centra NSBiH. Odlučili smo da proširimo kapacitete jer imamo realne potrebe za poboljšanje uslova za A reprezentaciju i naše nacionalne selekcije. Ovim putem želim da se zahvalim gradonačelniku Zenice Fuadu Kasumoviću jer je pokazao volju za daljim razvojem fudbala i da Zenica ima ovdje reprezentaciju.“

Projektom je predviđena izgradnja dva nogometna terena standardnih dimenzija 105 x 68 m sa prirodnom travom, kao i izgradnja novog objekta za smještaj i treniranje reprezentativaca.

fuad kasumovicnogometni savez bihtrening centar nsbihvico zeljkovic
KOMENTARI