Sport Centar

Željezničar savladao Tuzla City za prvu domaću pobjedu u novoj sezoni

Željezničar je na Grbavici ostavario prvu domaću pobjedu u ovoj sezoni, savladavši ekipu Tuzla Cityja sa 4:2.

Željezničar savladao Tuzla City za prvu domaću pobjedu u novoj sezoni

Željezničar je na Grbavici ostvario prvu domaću pobjedu u ovoj sezoni, savladavši ekipu Tuzla Cityja sa 4:2.

Prvu priliku su imali igrači Željezničara u petoj minuti, Santos je sjajno prošao po lijevoj strani, gurnuo loptu Haračići kojem je Nevres Fejzić odbranio udarac.

Četiri minute poslije ista akcija Željezničara, Santos pravi probleme po lijevoj strani Tuzla Cityju, sjajno je prošao, i vratio loptu na peterac Haračiću koji je promašio prazan gol.

U petnaestoj minuti tresao se okvir gola Tuzla City, kao i u prve dvije akcije Santos je prošao po lijevoj strani, gurnuo loptu na šenaest metara gdje je našao Štilić, kojem je prvi šut blokirao Čeliković, ali iz drugog udarca Štilić je pogodio stativu.

Damir Mehidić je u 25. minuti zaradio žuti karaton, nakon što je žestoko protestvovao sudiji, zbog odluke da je lopta za Željezničar, a ne za Tuzla City. Tri minute poslije novi žuti karton za goste ovaj puta za Haruna Karića, koje je namjerno loptu zaustavio rukom u duelu sa Hodžićem.

Igrao se 33. minut, Santos je oduzeo loptu Nukiću, i krenuo je sam na Nevresa Fejzića, ali je golman Tuzla Cityja sjajno reagovao i odranio njegov udarac.

Mešinović je treći igrač koji je dobio javnu opomenu, kada je oborio beka Željezničara Vegu koji ga je prethodno sjajno prošao.

Štilić je poslao sjajnu loptu u 38. minuti za Santosa koji je ušao u šenaesterac, u duelu sa Santosa i Nukića, drugi je pao i rukom igrao, sudija Jelić je opravdano pokazao na bijelu tačku. Nukić je zaradio i žuti karton, što je bio u četvrti za ekipu Tuzla Cityja.

Siguran sa bijele tačke bio je Semir Štilić, koji je poslao loptu u jednu stranu, a Fejzića u drugu.

Hamza Gasal je u 42. minuti dobio žuti karton, radi prigovora sudiji Jeliću.

Imali su gosti šansu preko Mišića koji je šutirao preko gola sa dvadesetak metara u 43. minuti.

Drugo poluvrijeme odlično je otvorio, Štilić je sjajno ubacio iz kornera u 47. minuti, najvisočiji u skoku bio je Hodžić koji je sjajno šutirao, Nevres Fejzić brani njegov udarac, međutim lopta je došla samo go Gasala koji je pogodio prazan gol za 2:0, i erupciju oduševljenja na Grbavici.

Dominaciju Željezničar kruniše novim golom Hamza Gasal u 53. minuti koji je sjajno iskoristo loptu Haračića i pogodio za 3:0.

Ajdin Nukić je ponovo igrao rukom u svom šenaestercu u 58. minuti, a sudija Jelić je ponovo signalizirao na bijelu tačku. Trener gostiju je odmah zamjenio golamana umjesto Fejzića, u igru ušao je Brajlović.

Ovaj put Santos je preuzeo odgovornost i postigao gol za 4:0.

Sjajno je igrao Željezničar i pritiska zadnju liniju Tuzla Cityja, imao je Štilić odličnu priliku u 69. minuti, ali je šutirao direktno u golmana Brajlovića.

Kuzmanović je ubavio loptu u šenaesterac, Kuzmanović je šutirao glavom, Bender odbranio a na loptu je natrčao Smajlagić koji je smanjio rezultat na 4:1, u 75. minuti.

Hodžić je oborio Mišića na dvadesetak metara od gola Željezničara i zaradio je žuti karton, Mišić koji je pogodio stativu, a na loptu natrčao Mladen Veselinović.

Premijer liga BiH, 5.kolo:

Željezničar – Tuzla City 4:2 (Štilić p. 42’, Gasal 47’ i 53’, Santos p. 58'/ Smajlagić 75’, Veselinović 82’)

Stadion: Grbavica (Sarajevo) Sudija: Frano Jelić (Čitluk) Žuti kartoni: Gasal. Hodžić (Željezničar) Mehidić, Karić, Nukić, Mešinović, Karjašević (Tuzla City)

ŽELJEZNIČAR: Bender, Galić, Vego, Cocalić, Drina, Hodžić (Mekić), Hajdarević, Gasal (Šehić), Štilić (Beća), Santos, Haračić (Beganović).

TUZLA CITY: Fejzić (Brajlović), Nukić (Ferreyra), Čeliković, Hrkač, Mehidić, Mišić, Kuzmanović, Karjašević, Karić (Veselinović), Mešinović (Smajlagić), Coulibaly (Eleout).

fkzeljeznicartuzlacity
KOMENTARI