Sport Centar

Završili sezonu: Partizan odbio učestvovati u play-offu Superlige Srbije

Košarkaši beogradskog Partizana neće nastupiti u play-offu Košarkaške lige Srbije i završili su sezonu, zvanično je objavljeno na sajtu crno-belih.

Završili sezonu: Partizan odbio učestvovati u play-offu Superlige Srbije

Košarkaši beogradskog Partizana neće nastupiti u play-offu Košarkaške lige Srbije i završili su sezonu, zvanično je objavljeno na sajtu crno-belih.

Sport klub saznaje da igrači ni u četvrtak nisu imali obaveze, a ubrzo je i tim iz Humske izdao i zvanično saopštenje povodom ove odluke.

Prenosimo ga u potpunosti.

“KK Partizan NIS je završio sezonu 2021/22 i neće se takmičiti u play-offu domaće Superlige. Ovakvu odluku klub je donio nakon svih dešavanja tokom finalne serije play-offa AdmiralBet ABA lige.

Poslije svih apela koji su stizali i iz KK Crvena zvezda MTS i KK Partizan NIS, na svih pet utakmica su se dešavali brojni incidenti koji su dovodili do prekida utakmica, ugrožavanja bezbjednosti igrača i članova stručnog štaba, djelimičnog i potpunog pražnjenja dvorane, kazni i brukanja srpske, odnosno regionalne košarke pred čitavim košarkaškim svijetom.

U svim događanjima, iz Partizana NIS nije izostala samokritičnost, jer su i predsjednik Ostoja Mijailović u javnim nastupima i trener Željko Obradović na konferencijama za medije javno kritikovali neodgovorne pojedince među navijačima crno-bijelih zbog njihovog neprimjerenog ponašanja. Na žalost, nije urodilo plodom.

Ovim činom, Partizan NIS želi da pošalje poruku kako više ne želi da bude dio huliganskih pirova neodgovornih pojedinaca koji navijaju bilo za Partizan ili Crvenu zvezdu. Osnovano sumnjamo da bi eventualno novo finale između Partizana NIS i Crvene zvezde MTS bilo još jedan poligon za iživljavanje huligana i slanje još jedne grozne poruke u svijet.

Istovremeno, klub ovim činom ostavlja prostor svim relevantnim faktorima da do početka nove sezone sjednu i donesu rješenje koje će spriječiti da se slične stvari ikada ponove.

Želja KK Partizan NIS je da naš Beograd i naša Srbija imaju dva predstavnika u Euroligi, a ovakvim ponašanjem pojedinaca i njihovim nesankcionisanjem, do ostvarenja te želje nikada nećemo doći.

Naša zemlja je pokazala da je kadra da organizuje vrhunske sportske događaje. Baš nedavno održani Final Four Eurolige pravi je primjer za to. Dvorana puna navijača Olympiakosa praćenih navijačima Crvene zvezde, ukupno četiri kluba, veliki broj turista u našem gradu i niti jedan jedini incident.

Zaključak: Ipak možemo! I to je slika koju bi svi trebali da šaljemo iz Beograda kao košarkaške prestonice Evrope.

Takođe, ovom prilikom želimo da ukažemo i na činjenicu da za 20 godina učestvovanja u Euroligi i Eurocupu, na svim utakmicama u Beogradu zabilježeni incidenti kao na posljednjih pet utakmica finalne serije AdmiralBet ABA lige. To nam govori da nada za ispravljanje duboko ukorijenjenih pogrešnih stvari ipak ima osnova.

Zbog toga što nada ipak postoji, KK Partizan NIS će u narednom periodu učiniti sve što je u njegovoj moći da se godinama nagomilavani problemi u Košarkaškoj ligi Srbije konačno riješe i da se liga iz pozicije u kojoj pojedinci imaju monopol na donošenje svih bitnih odluka vrati pod okrilje nacionalnog Saveza koji bi bio garant jednakih uslova za sve. Jer samo jednaki uslovi za sve su dobra osnova da se tenzije smire i da se okrenemo isključivo košarci.

Ovakav stav kluba je jedinstven i podržali su ga svi njegovi članovi, od Uprave, predsjednika, stručnog štaba, do igrača. Partizan NIS ostaje na svom putu, okrenut takmičenjima u regionu i pod okriljem Eurolige, bez bilo kakvih ideja da se takmiči u bilo kojim drugim ligama.

Ovim putem, KK Partizan NIS još jednom upućuje javni apel da se problemi koji potresaju srpsku i regionalnu košarku riješe zajedničkim naporima. Samo tako ćemo moći da idemo napred.

Sportski pozdrav do naredne sezone,

KK Partizan NIS“.

kkpartizan
KOMENTARI