Sport Centar

Zakuhava se prelazni rok na Koševu: Čataković pred povratkom, Zvezda želi Kovačevića

Zimski prelazni rok na Koševu kao da zapravo tek počinje. Nakon što je FK Sarajevo napustio Amar Rahmanović (potpisao za Konyaspor), lako bi se moglo dogoditi i da Hrvoje Miličević promijeni sredinu, s obzirom da je zainteresovan Osijek.

Zakuhava se prelazni rok na Koševu: Čataković pred povratkom, Zvezda želi Kovačevića

Zimski prelazni rok na Koševu kao da zapravo tek počinje. Nakon što je FK Sarajevo napustio Amar Rahmanović (potpisao za Konyaspor), lako bi se moglo dogoditi i da Hrvoje Miličević promijeni sredinu, s obzirom da je za usluge pouzdanog defanzivca zainteresovan Osijek.

To nije sve, jer kako nezvanično saznajemo, Crvena zvezda pokazuje zanimanje za Vladana Kovačevića. Beogradski klub uskoro bi trebao napustiti Milan Borjan koji ima izdašne ponude iz azijskih zemalja, a njegovo mjesto među stativama mogao bi zauzeti upravo vratar bordo tima.

No, s obzirom da su u Sarajevu veoma tvrdi pregovarači i da su već odbili ponudu portugalskog Famalicaa od 350.000 eura prošlog ljeta za Kovačevića, veliko je pitanje da li prvak Srbije ima namjeru ponuditi bolje uvjete.

U Titovoj 38b uveliko rade i na pojačanjima. Posebno što se tiče ofanzivnog reda.

Kako također saznajemo, trenutno je prvi “pick” rukovodstva Sarajeva Hamza Čataković (24), nekada veliki talenat bordo kluba koji je nakon napuštanja Koševa bilježio dobre partije u dresu Trenčina. Ove sezone, u 17 odigranih utakmica u slovačkoj Fortuna ligi upisao je šest golova i jednu asistenciju.

Kontakti su već uspostavljeni….

fksarajevohamza catakovichrvoje milicevicvladan kovacevic
KOMENTARI

KOMENTARI