Sport Centar

Zakarić nije donio odluku, ima još samo dva dana: Ako uđem u avion ostat ću, Sarajevo nije opcija

Dva dana je do odlaska Borca na glavni dio priprema u Antaliju, a u Banjaluci još uvijek vlada neizvjesnost po pitanju statusa Gorana Zakarića u klubu.

Zakarić nije donio odluku, ima još samo dva dana: Ako uđem u avion ostat ću, Sarajevo nije opcija

Dva dana je do odlaska Borca na glavni dio priprema u Antaliju, a u Banjaluci još uvijek vlada neizvjesnost po pitanju statusa Gorana Zakarića u klubu.

Kao što je već poznato, Zakarićev ugovor s Borcem ističe početkom februara, a pred njim je ultimatum da do 29. januara mora donijeti odluku hoće li isti produžiti.

Pominjalo se posljednjih dana i interesovanje Sarajeva za sjajnog krilnog fudbalera iz Bosanske Gradiške, ali njegov prioritet je odlazak u inostranstvo, te za Glas Srpske kaže kako još uvijek nije donio odluku.

“Još ne znam da li idem ili ostajem, svaki čas se nešto može promijeniti, ali ako uđem u avion za Antaliju, najvjerovatnije ostajem u Borcu”, rekao je Zakarić za Glas Srpske i dodao:

“Moj prvenstveni cilj je odlazak u inostranstvo, prelazak u Sarajevo koji je pominjan u medijima nije bio opcija. Teško je reći šta će donijeti naredni dan ili dva. Ima nekoliko ponuda, ali ne vrijedi o njima pisati ako od toga neće biti ništa. Kako sada stvari stoje, ako odem na pripreme u Tursku, gotovo je sigurno da ostajem u Banjaluci .”

Zakarić je već u karijeri promijenio veliki broj klubova. Ponikao je u Kozari u svom rodnom gradu, potom je igrao za Široki Brijeg, zagrebački Dinamo, Lokomotivu, Zrinjski, Slaven Belupo, Željezničar, Partizan, a prije Borca nastupio je i u rumunskoj Univerzitatei iz Krajove.

“Dosta sam se već fudbalski nahodao i promijenio sredina, tako da mi nije prvenstveni cilj samo da odem, već i da to bude neka adekvatna sredina”, nastavio je Zakarić.

U Borac je stigao prošlog februara i kaže da nije požalio.

“Stvarno je to neka mnogo bolja priča nego prije nekoliko godina, kada je klub bio u velikim minusima. Vjerujem da i u ovoj sezoni Borac ima velike šanse da izbori plasman na evropsku scenu, bilo da ja ostanem ili odem”, rekao je Zakarić.

Zadovoljan je urađenim u prvom dijelu priprema.

“Naš novi šef stručnog štaba Marko Maksimović unio je neke novine u treninge i oni su nekako zanimljiviji i relaksiraniji. Tu je i nekoliko novih igrača, koji su se dobro uklopili i siguran sam da će ostatak priprema proteći u najboljem redu, ali i da će Borac ostvariti zacrtane ciljeve u nastavku sezone”, zaključio je Zakarić za Glas Srpske.

fkboracgoran zakaric
KOMENTARI

KOMENTARI