Sport Centar

Yakin: Nećemo se braniti protiv Srbije iako nam odgovara remi, politika nas ne interesuje

"Igrat ćemo protiv odlične ekipe, predvođene odličnim selektorom, a želja nam je da budemo smireni i ofanzivni", izjavio je danas selektor fudbalske reprezentacije Švicarske Murat Yakin na konferenciji za medije.

Yakin: Nećemo se braniti protiv Srbije iako nam odgovara remi, politika nas ne interesuje

“Igrat ćemo protiv odlične ekipe, predvođene odličnim selektorom, a želja nam je da budemo smireni i ofanzivni”, izjavio je danas selektor fudbalske reprezentacije Švicarske Murat Yakin na konferenciji za medije.

Fudbalske reprezentacije Švicarske i Srbije sutra od 20 časova igraju utakmicu posljednjeg, trećeg kola po grupama Svjetskog prvenstva u Kataru.

“Mnogi detalji na utakmici zavisit će i od protivnika, prevashodno igra po krilima. Nećemo se, naravno, braniti, iako nam odgovara remi. Naša je želja da budemo ofanzivni i smireni od starta”, kazao je Yakin.

Naglasio je jedan detalj.

“U aprilu su se sastali predstavnici saveza, dogovorili smo se u aprilu da pričamo samo o sportu. Zato ćemo insistirati na sportskim detaljima, politika nas ne interesuje. Isti stav važi i za fudbalere, znamo zbog čega smo na Mundijalu“, objasnio je Yakin.

murat yakinsrbijasvicarskasvjetsko prvenstvo u kataru
KOMENTARI