Sport Centar

Vujović: I u Vardar sam došao na 15 dana, pa ostao šest godina, prijat će mi Banja Luka

Nova stranica u trenerskoj karijeri Veselina Vujovića je Banjaluka. Na opšte iznenađenje, iskusni stručnjak se dogovorio sa rukovodstvom Borca da preuzme ekipu do kraja sezone.

Vujović: I u Vardar sam došao na 15 dana, pa ostao šest godina, prijat će mi Banja Luka

Nova stranica u trenerskoj karijeri Veselina Vujovića je Banjaluka. Na opšte iznenađenje, iskusni stručnjak se dogovorio sa rukovodstvom Borca da preuzme ekipu do kraja sezone.

Ipak, kako je istakao u razgovoru za Balkan-Handball.com, popularni Vuja ne odbacuje mogućnost da ta saradnja potraje duže.

“Vjerujem da je malo iznenađenje za sve što sam se odlučio za Borac. Bilo je pregovora sa drugim klubovima, ali su mahom bili neodlučni. Doba je korone, puno je problema sa budžetima, previše je bilo čekanja. Borac se pojavio sa ozbiljnim projektom i ambicijama, kako u domaćem prvenstvu tako i u EHF Kupu. U pitanju je historijski klub sa sjajnim rejtingom, pokušavaju da povrate autoritet koji su godinama imali. I meni će prijati Banjaluka, volim taj grad, u njemu imam puno prijatelja. Gajim ogroman respekt prema uspjesima Borca i legendama koje su nosile njegov dres”, istakao je Vujović.

Podsjeća Vujović kako je i u makedonski Vardar svojevremeno bio stigao na 15 dana, a onda je ostao dugih šest godina i nizao je uspjehe s ovim klubom.

“Dogovorili smo saradnju na pet mjeseci, da vidimo kako će to funkcionisati, da li je Borac za Vuju i da li je Vuja za Borac, pa ćemo dalje razgovarati. Ja sam i u Vardar došao na 15 dana, ostao sam šest godina. Nikada čovjek ne može znati kakav je put pred njim. Ovoga puta je dolazak u Borac neplaniran, ali se nadam da će ta saradnja biti uspješna”, kazao je legendarni Vujović.

Ovim angažmanom je Vujović obrnuo cijeli krug oko regiona, te se može pohvaliti činjenicom da je radio u svim ex-yu zemljama…

“To je nešto što me ispunjava i čini ponosnim. Neko će reći da to i nije neki uspjeh i podatak za hvalu, ali za mene jeste. U svim „našim“ zemljama se osjećam dobro, kad god me pitaju odgovorim im da sam Jugosloven, jer se tako osjećam”, istakao je Vujović.

Dodao je za kraj kako Borac ima dobar sastav, ali da je potrebno nekoliko pojačanja za ozbiljan rezultat u EHF Kupu u kojem je Borac stigao do osmine finala.

“Borac dijeli prvo mjesto sa Slogom, ima dobar sastav, ali mislim da bi trebalo da dovedu nekoliko pojačanja kako bi mogli da naprave ozbiljan rezultat u EHF Kupu, a i da budu još veći favoriti kada su domaća takmičenja u pitanju. Daj Bože da se ovo sa korona virusom smiri pa da Borac igra pred svojim navijačima, publikom poznatom po tome da poznaje i poštuje rukomet. Tim bi imao ozbiljnu podršku sa tribina. Sve je drugačije u ovo vrijeme, nema te emocije, žara, svega onoga zbog čega se svi mi bavimo sportom”, zaključio je Vujović na kraju razgovora.

rkboracveselin vujovic
KOMENTARI

KOMENTARI