Sport Centar

Veliki peh: Vladimir Bradonjić konačno zaigrao i pokazao kvalitet, a onda se povrijedio

Vladimir Bradonjić, mladi bosanskohercegovački fudbaler, nakon više od godinu zaigrao u dresu PAOK-a u jednoj zvaničnoj utakmici i krenulo ga je odlično, ali ubrzo nakon toga uslijedio je veliki peh - povreda.

Veliki peh: Vladimir Bradonjić konačno zaigrao i pokazao kvalitet, a onda se povrijedio

Vladimir Bradonjić, mladi bosanskohercegovački fudbaler, nakon više od godinu zaigrao u dresu PAOK-a u jednoj zvaničnoj utakmici i krenulo ga je odlično, ali ubrzo nakon toga uslijedio je veliki peh – povreda.

Bradonjić je u januaru prošle godine došao u PAOK iz bijeljinskog Radnika, ali sve do početka aprila ove godine nije upisao nijedan zvanični nastup. Krilni fudbaler priliku je dobio u B timu PAOK-a u utakmici Super lige 2 protiv Niki Voloua, a ušao je u igru u 64. minuti i postigao pogodak.

Bh. fudbaleru je trebalo samo pet minuta igre u debiju da postigne pogodak, a odmah u narednom susretu dobio je mjesto startera i postigao novi pogodak. Ipak, na toj utakmici protiv Olympiakos Voloua zadobio je povredu.

Tako je 22-godišnji krilni fudbaler pokazao kvalitet u grčkom klubu, ali za njega je sezona završena jer Super liga 2 je na samom kraju. Ukoliko bude morao duže pauzirati to bi mogao biti veliki problem. Grčki mediji navode da će biti na kraju sezone odlučeno da li će na pripreme sa prvom ili drugim timom, ukoliko bude u mogućnosti.

Bradonjić se ove sezone spominjao i kao moguće pojačanje Borca jer nije dobijao priliku u grčkom klubu. Bio je velika želja Banjalučana, no na kraju je ostao u PAOK-u.

paokvladimir bradonjic
KOMENTARI