Sport Centar

Unija evropskih rukometaša traži da se SP igra bez publike na tribinama: Odluka je sramotna

Norveški TV 2 je danas objavio kako je Unija europskih rukometaša (EHPU) poslala pismo predsjedniku Svjetske rukometne federacije (IHF) Hassanu Moustafi.

Unija evropskih rukometaša traži da se SP igra bez publike na tribinama: Odluka je sramotna

Norveški TV 2 je danas objavio kako je Unija evropskih rukometaša (EHPU) poslala pismo predsjedniku Svjetske rukometne federacije (IHF) Hassanu Moustafi.

U svom pismu EHPU izražava zabrinutost zbog činjenice kako će 20 posto kapaciteta svih dvorana na Svjetskom prvenstvu u Egiptu biti otvoreno za gledaoce.

Igrači traže od IHF-a da odustane od plana puštanja gledatelja na tribine jer to izravno utječe na zdravlje igrača, stručnih stožera i publike. Također, igrači u pismu navode kako žele biti upoznati s protokolom koji će garantirati sigurnost ako IHF ne odustane od odluke da na tribine pusti gledatelje.

TV 2 piše kako je među potpisnicima i kapiten norveške reprezentacije Bjarte Myrhol. Osim njega, prije nekoliko dana je svoju zabrinutost zbog gledalaca na tribinama izrazio i Mikkel Hansen, a pridružio mu se i najbolji igrač Norveške i Kiela Sander Sagosen.

“Ta odluka je sramotna. Pogledajte kako svijet izgleda u ovom trenutku, a oni moraju imati navijače na tribinama“, kazao je Sagosen.

Svjetsko prvenstvo u Egiptu počinje 13. januara. Gledaoci u BiH će susrete moži pratiti u direktnom TV prenosu na kanalima Arena Sporta.

mikkel hansensander sagosensvjetsko prvenstvo u rukometu
KOMENTARI

KOMENTARI

Obavijesti me o
avatar
wpDiscuz