Sport Centar

Umičević: EP je realno propalo, Bošnjaci me sada zovu da smijenimo Bilala Šumana

Očajne dvije predstave pružili su rukometni reprezentativci Bosne i Hercegovine protiv Estonije u proteklim danima, te su sebi jednim porazom i pirovom pobjedom značajno umanjili šanse za plasman na Evropsko prvenstvo.

Umičević: EP je realno propalo, Bošnjaci me sada zovu da smijenimo Bilala Šumana
FOTO: Facebook/Marinko Umičević

Očajne dvije predstave pružili su rukometni reprezentativci Bosne i Hercegovine protiv Estonije u proteklim danima, te su sebi jednim porazom i pirovom pobjedom značajno umanjili šanse za plasman na Evropsko prvenstvo.

U dvije partije protiv Estonije, koja je sve osim vrh evropskog rukometa, malo toga se u igri naše selekcije može pohvaliti, a mnogo je ljubitelja rukometa koji smatraju kako je desetkovani sastav naše selekcije u prvom kolu kvalfikacija, u gostima kod favorizovane Njemačke, pokazao mnogo više negoli ekipa koja je igrala u dvomeču s Estoncima.

Marinko Umičević, član Upravnog odbora RSBiH i raniji predsjednik Saveza, jedan je od onih koji se ni ranije nije slagao sa selektorom Bilalom Šumanom, no čini se da je nezadovoljstvo kulminiralo nakon utakmica sa Estoncima, piše Faktor.

“Prvo nas je slagao da ima potrebnu trenersku diplomu, a nije je imao. Mnogo ranije sam govorio da se trebamo okrenuti budućnosti i da Premijer liga BiH ima mladih i perspektivnih momaka, koji imaju kvalitet”, kaže Umičević za Faktor.

Iako je sa Šumanom pred kraj 2020. godine potpisao novi četverogodišnji ugovor, za koji je predsjednik RSBiH Mensur Sinanović rekao da ima punu podršku svih članova Upravnog odbora, u ponedjeljak će se na novoj sjednici raspravljati isključivo o reprezentaciji i sudbini selektora.

“Na molbu i vapaje Bošnjaka Šuman je dobio podršku na Upravnom odboru, a sada me tri od četiri bošnjačka člana zovu i iskazuju svoje nezadovoljstvo i traže njegovu smjenu. Angažovali smo i advokata, a sjednica UO je zakazana za ponedjeljak. Na njoj će biti samo jedna tačka, a to je reprezentacija, gdje ćemo raspravljati i o selektoru”, rekao je Umičević, te dodao:

“Realno je da je EP propalo, mada šanse još postoje. Mi se trebamo okrenuti kvalifikacijama za naredno Svjetsko prvenstvo. Ne možemo mi promijeniti 20 igrača, ali selektora možemo. Ja sam za to da se raspiše novi konkurs za izbor selektora, pa neka se prijavi ko hoće. U regionu je dosta dobrih rukometnih trenera koji nemaju posao.”

Umičević je otkrio da su se pojedini članovi UO već raspitivali za jedno veliko rukometno ime.

“Pojedini iz Upravnog odbora RSBiH pitali su me za Veselina Vujovića. Njega sam doveo u Borac jer sam želio malo sve da pokrenem. Što se mene tiče, neka i on konkuriše”, poručio je Umičević na kraju uz opasku da se uz “ordenje” treba zahvaliti četverici-peterici igrača.

I Asim Šahman, jedan od bošnjačkih članova kroz zanimljiv primjer je objasnio posljednje rezultate naše selekcije, a zaključak iz njegove izjave nije teško izvući.

“Svako od nas odgovara za za posao koji radi i za svoje rezultate. Ako ste menadžer, privredni ili na nekoj rukovodećoj funkciji ako posao ne ide onda imate valjda neku odgovornost da to kažete i priznate. Da objasnite da imate neki problem, da je došlo do zasićenja” rekao je Šahman za Faktor, te dodao da RS BiH od 28. juna 2018. godine dobavljačima nije ostao dužan “ni marke”, te da su obaveze prema igračima uredno isplaćene, s izuzetkom posljednjeg okupljanja jer nisu svi na vrijeme predočili račune za avionske karte.

bilal sumanmarinko umicevicrukometna reprezentacija bih
KOMENTARI

KOMENTARI

Edinko
Gost

BOSNJACI GA ZOVU?!Znaci to je nova”afera” iz HDZ /SNSD kuhinje koju u relanost treba da pretvore Njihova stranka, SDP..uostalom CETVORKA…cuj BOSNJACI GA ZOVU?!Kako NISKO se moze pasti.Ispast ce da su i u sportu glavni krivci – Bosnjaci?!Da Bonsjaci mjesaju politiku u sport pa dan kazne izbacivanjem sa takmicenja?!Ma mi smo izgleda “najkrivlji” jer smo se odbranili i OSTALI ZIVI!Zato-SAMO SDA DO ZADNJEG DANA!

Pohasili se kmetovi i\"cetvorkasi\", ali fakat ....
Gost
Pohasili se kmetovi i\"cetvorkasi\", ali fakat ....

Naravno da ih i ovdje ima..razmilili su se i okupirali cijeli internet jer NORMALNOM BOSNJAKU se ne cita vise ovo smece od portala,onda kmetovi zauzmu njihova mjesta i bubaju minuse ljudima koji fakat ali FAKAT iz ljubavi,patriotizma napisu post koji oni masovno dislajkuju.Samo kmetovsko kopile moglo je ovdje staviti covjeku minus!Njima smeta SVAKI POZITIVAN komentar.Zato se ljudima cini da su kmetovi uz pomoc ANTIBOSNJACKE CETVORKE preuzeli”vlast” ali GRDNO SE VARAJU!Pokazacemo im ako Bog da na slejdecim izborima,nije bosnjak mahnit i VIDI dobro sta nam dusmani rade.Kmetovsko komunisticka SILA treba sto prije da dobije pos vojim prljavim prstaima!

wpDiscuz