Sport Centar

Ukoliko Milan osvoji titulu: Ibrahimović vjerovatno završava karijeru na kraju sezone

Švedski napadač Zlatan Ibrahimović (40) okončat će karijeru na kraju sezone.

Ukoliko Milan osvoji titulu: Ibrahimović vjerovatno završava karijeru na kraju sezone

Švedski napadač Zlatan Ibrahimović (40) okončat će karijeru na kraju sezone.

Napadač Milana vjerovatno igra posljednju utakmicu u nedjelju protiv Atalante na San Siru, a tu su informaciju objavili mnogi dobro upućeni novinari u Italiji blisku Rossonerima.

Urednik Sky Italije Di Stefano je ovo rekao:

Toliko je dobrih vijesti za Milan u posljednje vrijeme da mi je baš žao da ovo objavim. Zlatan vjerovatno završava karijeru na kraju sezone. Dobio sam informaciju od jednog igrača Milana da je na posljednjem treningu plakao od bolova, ali da igra pod anestezijama i da izdržava, Pioli i medicinski tim mu brane da igra, ali on igra usprkos svemu i svima, želi da bude tu, da ulazi bar zadnjih 5-10 minuta jer želi Scudetto. Jednostavno, Zlatan ne trenira sa ekipom od utorka pa sve do petka, konstantno ga koljeno muči jer mu otiče, modri, stvara nerealne bolove. On tjera inat. Ali sam zna da ima samo dvije opcije na ljeto. Ili da završi mirno karijeru ili da ide na rizičnu kompletnu operaciju koljena i da se spremi za još jednu posljednju sezonu u svojoj karijeri. Jedino što vuče Zlatana za narednu sezonu je posljednji pokušaj osvajanja Lige prvaka, ali šanse su da 90 posto završi karijeru ove sezone, 10 posto dajem šanse za nastavak još naredne sezone”, rekao je Di Stefano pa nastavio:

“On ne može igrati više od 10-15 minuta, doktori iz medicinskog tima su mi ovo potvrdili. Jednostavno koljeno mu otiče i spriječava ga da normalno trči. Operacija? Možda bi spriječila bol na neko vrijeme, da mu olakša, ali bol bi se vratila za par mjeseci. Zlatana je pogodila i smrt Mina Raiole, tako da i to može biti neka prekretnica, iako je koljeno najveći razlog. Ako Milan uzme Scudetto, mislim da je to to. Mislim da gledamo Zlatana posljednji put na San Siru u nedjelju. Volio bih da nije tako, volio bih da me demantira, on je moj prijatelj, ali on zna šta je najbolje za njega!”.

Milan dočekuje Atalantu za vikend u pretposljednjem kolu, dok u zadnjem kolu gostuju kod Sassuola.

milanzlatan ibrahimovic
KOMENTARI