Sport Centar

Iznenađenje na Artemio Franchiju: Udinese razbio Fiorentinu i tako joj otežao borbu za Evropu

Prvi meč današnjeg programa Serie A pripao je momčadi sa sjevera Italije. Udinese je sa visokih 0-4 slavio u gostima kod Fiorentine, tako su im dodatno otežali borbu za plasman u Evropu, obzirom da nakon ovog susreta zbog lošije gol razlike momčad iz Fierenze ostaje ispod Lazia.

Iznenađenje na Artemio Franchiju: Udinese razbio Fiorentinu i tako joj otežao borbu za Evropu

Prvi meč današnjeg programa Serie A pripao je momčadi sa sjevera Italije. Udinese je sa visokih 0:4 slavio u gostima kod Fiorentine, tako su im dodatno otežali borbu za plasman u Evropu, obzirom da nakon ovog susreta zbog lošije gol razlike momčad iz Fierenze ostaje ispod Lazija.

Udinese je sjajno otvorio meč pogotkom Pabla Maria u 12. minutu susreta. Prek kraj poluvremena na 0:2 povisio je Gerard Delofue. Fiorentina je u nastavku susreta bila kvalitetnija momčad, pokušavali su ugroziti gol danas sjajnog Matie Selvestria, ali nisu uspjeli da se vrate u utakmicu. Golman Udinesea utakmicu je završio sa sedam skupljenih odbrana.

U sudijskoj nadoknadi pogađali su još Walace i Udogie za konačnih 0:4. Sjajan meč za Udinese i veliki poraz Fiorentine koji se na kraju može odraziti na njihov plasman na evropsku scenu ovog ljeta.

Standings provided by SofaScore LiveScore

fiorentinaseria audinese
KOMENTARI