Sport Centar

U Mostaru počeo Hvidrin malonogometni božićni turnir

U Mostaru je večeras otvoren 28. tradicionalni međunarodni božićni malonogometni turnir ''Hvidra Mostar 2022.''.

U Mostaru počeo Hvidrin malonogometni božićni turnir

U Mostaru je večeras otvoren 28. tradicionalni međunarodni božićni malonogometni turnir ”Hvidra Mostar 2022.”.

Otvaranju je nazočio i predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) Nevenko Herceg, koji je izjavio kako je ovaj turnir simbol humanosti, s jedne, i ustrajnosti, s druge strane, navodi se u saopćenju Vlade HNŽ-a.

”Humanosti jer su ga u najtežim vremenima pokrenuli ratni stradalnici koji nisu javnosti ponudili mržnju nego pogled u budućnost, istinsku nadu, i to onda kada nam je bila najpotrebnija. Ustrajnosti jer traje punih 28 godina, pronoseći snažnu, pozitivnu športsku priču i dobar glas o našemu gradu i našoj županiji, čak i daleko izvan granica BiH”, rekao je Herceg.

Dodao je kako je ponosan što je Vlada HNK-a dugi niz godina jedan od glavnih pokrovitelja turnira.

“Uvijek iznađemo način biti i ostati kako uz naše branitelje i našu stradalničku populaciju, tako i uz ovu mladost koja sudjeluje na ovom reprezentativnom turniru, njegujući uspomenu na ponosne i časne dane. Od srca čestitam još jedan rođendan ovoga športskog događaja i, najavljujući kako ćemo ostati uz našu Hvidru i u godinama koje dolaze, ovogodišnji Međunarodni božićni malonogometni turnir proglašavam i službeno otvorenim”, kazao je predsjednik Vlade HNK-a, koji je izveo početni udarac prvoga susreta ovogodišnjeg malonogometnog turnira.

Inače, pored seniorskog turnira igrat će s i turnir ekipa mostarskih osnovnih škola, a po prvi put u sklopu Božićnog turnira igrat će se i malonogometni turnir za veterane, nogometaše starije od 37 godina.

hvidrin malonogometni bozicni turnir
KOMENTARI