Sport Centar

U Libiji održan polumaraton pod sloganom “Takmičimo se za mir“

Više od 2.500 sportista iz različitih zemalja učestvovalo je na polumaratonu, koji je trčan pod sloganom "Takmičimo se za mir" u Tripoliju, glavnom gradu Libije, javlja Anadolu Agency (AA).

U Libiji održan polumaraton pod sloganom “Takmičimo se za mir“

Više od 2.500 sportista iz različitih zemalja učestvovalo je na polumaratonu, koji je trčan pod sloganom “Takmičimo se za mir” u Tripoliju, glavnom gradu Libije, javlja Anadolu Agency (AA).

Na zvaničnoj Facebook stranici Tripoli polumaratona, navedeno je da su na stazi od 21 kilometra učestvovali sportisti iz Turkiye, Alžira, Tunisa, Maroka, Sirije, Nigerije, Filipina i Japana.

Turski inženjer Taha Semih Turan, koji je učestvovao u trci, rekao je za AA da radi za građevinsku kompaniju u Libiji, a da se amaterski bavi trčanjem.

“Ovo mi je 11. trka, učestvujem u polumaratonu i ultramaratonu. Uvijek sam trčao u Turkiye. Prvi put sam učestvovao na takmičenju u inostranstvu. Trku sam završio 212.” rekao je Turan.

Libijski atletičar Mervan Bekkay završio je trku na prvom mjestu, Alžirac Bingali Semsiddin bio je drugi, a Libijac Abdusselam el-Hattab treći.

Šef organizacionog odbora polumaratona Abdulhamid Shabit je rekao da je prva nagrada iznosila 1.057 dolara, druga 865, a treća 673.

libijapolumaraton
KOMENTARI