Sport Centar

U FK Klis žele iskorak, na sjednici Upravnog odbora donesena važna odluka

FK Klis iz Buturović polja i ove sezone igra odlično u Drugoj ligi FBiH Jug, a trenutno je ubjedljivo na prvom mjestu ovog trećerazrednog takmičenja.

U FK Klis žele iskorak, na sjednici Upravnog odbora donesena važna odluka
FOTO: Facebook/FK Klis

FK Klis iz Buturović polja i ove sezone igra odlično u Drugoj ligi FBiH Jug, a trenutno je ubjedljivo na prvom mjestu ovog trećerazrednog takmičenja.

Tako je izvjesno da će Klis igrati baraž za plasman u Prvu ligu FBiH, što je već jednom i izborio, ali u ovaj rang nije ušao jer nije imao juniorski sastav.

Jučer je održana važna sjednica Upravnog odbora FK Klis, a donesena je odluka da se aplicira za licencu za Prvu ligu FBiH.

“Nakon velikog broja upita, u cilju pravovremenog informisanja navijača i prijatelja Kluba i šire javnosti, potvrđujemo da je na jučerašnjoj (petak) sjednici Upravnog odbora odlučeno da ćemo aplicirati za licencu za Prvu ligu Federacije BiH u sezoni 2022/23., odnosno nastupiti u doigravanju za plasman u viši rang takmičenja.

Nogometni savez Federacije BiH ostavio je rok do 12. maja tekuće godine za dostavljanje neophodne dokumentacije iz sportskog, infrastrukturalnog, zakonskog, administrativnog i drugih kriterija.

Klupska administracija ulaže maksimalne napore na kompletiranju dokumentacije koju je nužno pribaviti u ovom procesu i vjerujemo da će FK Klis ispuniti sve kriterije i dobiti licencu za učešće u doigravanju za plasman u Prvu ligi FBiH.

Svoj dio zadatka obavit će i prvotimci na čelu s trenerom Nedimom Kudrom, pred kojima je još šest utakmica, u kojima trebaju pokazati karakter i maksimalnu ozbiljnost i dokazati da su najbolja ekipa Druge lige FBiH – Jug.

Titula matematički nije osigurana i još uvijek nije vrijeme za slavlje. Stoga pozivamo sve navijače i simpatizere da u predstojećim danima i sedmicama pruže maksimalnu podršku Klubu, kako momcima na terenu, tako i onim u administraciji, pred kojima je rudarski posao u procesu kompletiranje aplikacije za dobijanje licence.

Kao i do sada, budite 12., najvažniji igrač FK Klis i zajedničkim snagama nastavimo put razvoja našeg kluba, ponosa doline Neretvice.
Napominjemo i da su vjerodostojne jedino informacije objavljene na zvaničnoj klupskoj Facebook stranici, gdje ćemo navijače, simpatizere i širu javnost pravovremeno informisati o svim važnijim događajima”
, saopćeno je iz Klisa.

fkklis
KOMENTARI