Sport Centar

Teletović i društvo okončali sezonu, Turbina se požalila na sporni detalj utakmice

Turbina iz Jablanice je sinoć u drugom meču play-offa A1 lige poražena od Orlovika sa 90:81.

Teletović i društvo okončali sezonu, Turbina se požalila na sporni detalj utakmice

Turbina iz Jablanice je sinoć u drugom meču play-offa A1 lige poražena od Orlovika sa 90:81.

Tako je ovaj tim, za koji nastupa i Mirza Teletović, ostao bez šansi za plasman u Prvenstvo BiH, elitni rang takmičenja u bh. košarci.

Nakon utakmice se Turbina oglasila na zvaničnoj stranici, te u.kazala na neke sporne detalje s ovog duela protiv Orlovika. Naime, slavio je domaći sastav s devet razlike i tako nadmašio pobjedu Turbine iz prvog meča od sedam razlike.

Sporan je baš ključni koš na utakmici, koji su sudije priznale uprkos tome što nije bio regularan. Jordan je ubacio poene očigledno po isteku napada Orlovika, ali suci su to priznali i domaći su došli do pobjede od devet razlike za prolazak dalje…

“Poraz naše ekipe u Žepču od 9 poena razlike, što znači kraj sezone za Turbose. Čestitamo domaćinu na pobjedi i želimo im poželiti sreću u nastavku borbe za premijer ligu. Naši momci su odigrali zaista dobre tri četvrtine, gdje su bili u rezultatskom suficitu, koji je po završetku treće četvrtine iznosio 11 poena razlike. U zadnjoj četvrtini neshvatljiv pad igre i koncentracije kod naših momaka koju domaćini dobijaju sa 28:8, za konačnih 90:81. Moramo istaći sporan momenat na samom kraju utakmice, u zadnjoj sekundi (na slikama koje možete vidjeti ispod), gdje je domaći igrač Trai Jordan, kod za nas još uvijek aktivnog rezultata, rezultat koji je vodio u produžetke, pogodio za pobjedu od 9 razlike (7 razlike naši momci dobili prvu utakmicu), a jasno se vidi na semaforu iznad koša da je vrijeme isteklo, utakmica završila, a lopta je još uvijek bila u rukama pomenutog igrača. Zaista jedna sporna situacija, koja je utakmicu mogla odvesti u drugom smjeru. Upravni odbor kluba će razmotriti odluku o pokretanju žalbe, jer mislimo da imamo osnova za tim, nakon pregledanog snimka. Želimo da se zahvalimo svim navijačima, simpatizerima i sponzorima kluba koji ste bili uz nas ovu sezonu”, saopštili su iz KK Turbina.

kkturbina
KOMENTARI