Sport Centar

Sve spremno za praznik košarke u BiH: Od sutra u Boriku igrat će se naredna tri kola Druge ABA lige

Banja Luka i dvorana Borik spremni su za početak drugog "balona" Druge ABA lige.

Sve spremno za praznik košarke u BiH: Od sutra u Boriku igrat će se naredna tri kola Druge ABA lige

Banjaluka i dvorana Borik spremni su za početak drugog “balona” Druge ABA lige.

Četrnaest klubova drugorazrednog regionalnog takmičenja odigrat će od ponedjeljka do kraja sljedeće sedmice tri prvenstvena kola, a utakmice će biti igrane u tri termina – od 13, 17 i 21 sat.

Milija Vojnović, nekadašnji košarkaški sudija, a danas sportski direktor ABA lige, izrazio je, na današnjoj konferenciji za novinare, zadovoljstvo što će turnir biti igran u Banjoj Luci, uz podsjećanje na košarkašku tradiciju koju Borik ima.

“Osvrnuo bih se na činjenicu da je ovdje 1978. godine igrano finale Kupa Radivoja Koraća. Bila je to spektakularna utakmica između beogradskog Partizana i sarajevske Bosne, kada je to takmičenje bilo evropskog tipa. Nakon toga, 1980. godine je u Boriku igrano Evropsko prvenstvo za košarkašice i mislim da je ovo, poslije tih dešavanja, najveće u ovoj dvorani. Zahvalio bih se organizatoru, banjalučkom Borcu, a kad sam pričao o dvorani, zahvalio bih se i Košarkaškom klubu Igokea koji je finansijskim sredstvima pomogao renoviranje dvorane i smještaj ekipa i službenih osoba”, rekao je Vojinović, prenosi Mondo.

Operativac lige podsjetio je da je sistem takmičenja morao da bude promijenjen i prilagođen trenutnoj situaciji kad je u pitanju pandemija korona virusa.

“Umjesto ligaškog sistema takmičenja, odlučili smo da se prvenstvo igra turnirski, u tzv. ‘balonima’. Prvi smo imali na Zlatiboru, gdje smo odigrali prva četiri kola, a plan je da se peto, šesto i sedmo odigraju ovdje u Banjaluci. Primjer ‘balona’ imali smo i u NBA, te španskoj i njemačkoj ligi, a sistem koji smo sproveli na Zlatiboru pružio nam je veliko zadovoljstvo. Ovo je jedna izuzetno zahtjevna i skupa organizacija i još jednom se zahvaljujem organizatorima koji su pomogli da se dvorana renovira i da ekipe imaju dobre uslove za takmičenje. Očekujem kvalitetnu košarku, na prvom turniru smo imali izuzetne utakmice gdje je većina mečeva završena malom razlikom, čemu ste bili i svjedoci jer su svi mečevi prenošeni posredstvom našeg sponzora, televizije Arena sport.”

Igokei, koja je uradila najviše stvari kad je u pitanju organizacija turnira, zahvalio se i predsjednik Borca Milan Đajić.

“Već neko vrijeme, posljednjih 4-5 godina, ova uprava vrijedno radi da bi se košarka vratila u grad koji zaslužuje jedno ovakvo takmičenje. Pored toga, želim da se zahvalim gospodinu Vojinoviću i čitavom organizacionom timu lige koji su prepoznali naš rad i dali nam povjerenje da organizujemo jedno ovako veliko takmičenje. Naš rad je neko prepoznao, ostvarili smo saradnju sa brojnim klubovima, između ostalog i sa Igokeom kojoj ovog puta želim da se zahvalim i koji je jako puno doprinio da se naš klub nađe u ovom društvu, među najboljim ekipama regiona. Nezadovoljam sam što nema publike zbog cjelokupne situacije sa korona virusom, ali ćemo mečeve moći da pratimo na dvije televizije, Areni sport i Alternativnoj televiziji. Nadam se da će narednih sedam dana biti praznik sporta, odnosno košarke u gradu”, rekao je prvi čovjek banjalučkog kluba.

Raspored mečeva:

Peto kolo

Široki – Podgorica (18. januar, 13.00)
Lovćen – Mladost Zemun (18. januar, 17.00)
Rabotnički – Spars (18. januar, 21.00)
Borac Banja Luka – Sutjeska (19. januar, 13.00)
Studentski centar – Gorica (19. januar, 17.00)
Helios – MZT (19. januar, 21.00)
Sloboda – Zlatibor (20. januar, 13.00)

Šesto kolo

Spars – Lovćen (20. januar, 17.00)
Podgorica – Mladost (20. januar, 21.00)
Gorica – Rabotnički (21. januar, 13.00)
Široki – Borac Banja Luka (21. januar, 17.00)
Sutjeska – Helios (21. januar, 21.00)
MZT – Sloboda (22. januar, 13.00)
Zlatibor – Studentski centar (22. januar, 17.00)

Sedmo kolo

Mladost – Spars (22. januar, 21.00)
Helios – Široki (23. januar, 13.00)
Borac Banja Luka – Podgorica (23. januar, 17.00)
Lovćen – Gorica (23. januar, 21.00)
Rabotnički – Zlatibor (24. januar, 13.00)
Sloboda – Sutjeska (24. januar, 17.00)
Studentski centar – MZT (24. januar, 21.00)

kkborackkigokea
KOMENTARI

KOMENTARI