Sport Centar

Sutra počinje “Visit Sarajevo Cup 2022”, respektabilna rukometna imena stižu u Sarajevo

Rukometni klub Vogošća u saradnji sa Turističkom zajednicom Kantona Sarajevo organizuje međunarodni rukometni turnir "Visit Sarajevo Cup 2022".

Sutra počinje “Visit Sarajevo Cup 2022”, respektabilna rukometna imena stižu u Sarajevo

Rukometni klub Vogošća u saradnji sa Turističkom zajednicom Kantona Sarajevo organizuje međunarodni rukometni turnir “Visit Sarajevo Cup 2022”.

Turnir će se igrati 20. i 21. augusta u KSC “Amel Bečković” u Vogošći, te na Ilidži s obzirom na predviđene grupne faze takmičarskog dijela. Finalni susret zakazan je u vogošćanskoj dvorani 21. 8. s početkom u 17 sati uz direktan TV prijenos na BHT 1.

Poznat je i raspored utakmica. U subotu, u KSC Ilidža, igrati će Izviđač – Gračanica (11h), Gračanica – Nexe Našice (14h), te Izviđač – Nexe Našice (17). U KSC “Amel Bečković” u Vogošći, istog dana igraju Vogošća – Partizan (11h), Partizan Gorenje – Velenje (14h), Vogošća – Gorenje Velenje (17h). U nedjelju su na rasporedu utakmice za plasman.

S početkom u 13 sati igrat će se susret za 5. mjesto, a dva sata poslije za 3. .jesto, odnosno s početkom u 15 sati. Finalni susret zakazan s početkom u 17 sati uz direktan TV prijenos na BHT 1. Sve utakmice drugog takmičarskog dana igraju se u Vogošći.

“Timovi su već pristigli u Sarajevo, iskoristit će današnji dan kako bi posjetili Sarajevo Film Festival te uživali u izvrsnoj turističkoj ponudi našeg grada. Pozivamo rukometne zaljubljenike na utakmice, očekuje nas sjajan teren”, poručuju organizatori iz RK Vogošća.

nexe nasicepartizan gorenjerkizvidjacrkvelenjerkvogoscarukometvisit sarajevo cup 2022
KOMENTARI