Sport Centar

Superkup u Helsinkiju: Real Madrid i Eintracht se sastaju prvi put nakon 62 godine

Večeras na Olimpijskom stadionu u Helsinkiju prvi put nakon 62 godine sastaju se Real Madrid i Eintracht Frankfurt. Posljednji put igrali su u finalu tadašnjeg Evropskog kupa, kada je Real na Hampden Parku u Glazgovu slavio sa 7:3 uz četiri pogotka Ferenca Puskasa i hat-trick Alfreda Di Stefana.

Superkup u Helsinkiju: Real Madrid i Eintracht se sastaju prvi put nakon 62 godine

Večeras na Olimpijskom stadionu u Helsinkiju prvi put nakon 62 godine sastaju se Real Madrid i Eintracht Frankfurt, u utakmici Superkupa. Posljednji put igrali su u finalu tadašnjeg Evropskog kupa, kada je Real na Hampden Parku u Glazgovu slavio sa 7:3 uz četiri pogotka Ferenca Puskasa i hat-trick Alfreda Di Stefana.

Tada je madridska ekipa peti put u nizu postala prvak Evrope. Godinu ranije Eintracht je osvojio prvu i jedinu krunu u Bundesligi…

U večerašnji susret Superkupa Real ulazi nakon 14. titule klupskog prvaka Evrope, Eintracht kao pobjednik Evropske lige.

Kraljevski klub je favorit protiv ekipe koja je prošle sezone završila na 11. mjestu u Bundesligi i koja je potresena nakon ponižavajućeg 1:6 poraza kod kuće od Bayerna u prvoj utakmici nove kampanje.

Carlo Ancelotti će iskoristiti ovu utakmicu kako bi pripremio svoje igrače na otvaranju La Lige četiri dana kasnije u gostima kod Almerije. Sa druge strane, Frankfurtu se može oprostiti što je jednim okom gleda na gostovanje Herthi tri dana kasnije.

eintracht frankfurtreal madridsuperkup
KOMENTARI