Sport Centar

Sulejmanović: Za mene je najveća čast kada čujem našu himnu, BiH je iznad svega

Emir Sulejmanović reprezentativac Bosne i Hercegovine trenutno je bez kluba, a za N1 je potvrdio da će u narednim danima i zvanično biti predstavljen u novom timu.

Sulejmanović: Za mene je najveća čast kada čujem našu himnu, BiH je iznad svega

Emir Sulejmanović reprezentativac Bosne i Hercegovine trenutno je bez kluba, a za N1 je potvrdio da će u narednim danima i zvanično biti predstavljen u novom timu.

O detaljima ni imenu kluba ne može još uvijek govoriti, ali navodi da ostaje u ACB ligi, najjačem košarkaškom nacionalnom prvenstvu Evrope.

“Moj novi klub će zvanično objaviti u narednim danima gdje nastavljam karijeru. Ne mogu ništa više od toga reći, ali ostajem u Španiji”, rekao je Sulejmanović u Novom Danu N1 televizije.

Bh. košarkaš je napustio Tenerife gdje je proveo prethodne dvije sezone, a u klubu sa Kanarskih ostrva osvojio je FIBA Ligu prvaka.

Zadovoljan sam i sretan tom odlukom. U Tenerifama nisam adekvatnu priliku dobio. Roller coaster. Igrate, ne igrate, igrate, ne igrate. Ne znate hoćete li se odlučiti da vas trener ubaci. Ali sportista uvijek mora biti spreman i raditi na sebi. Jedna prilika vam može donijeti ili uništite sve. Samo da me zdravlje posluži i povrede zaobiđu, na meni je sve ostalo”, kaže Sulejmanović.

Poslije svake dobre partije u dresu Zmajeva potencira navijače i kako kaže ljubav prema Bosne i Hercegovini.

“Ja igram za ovu državu zato što je volim. Ne igram zbog nikakvog interesa, ni ličnog ni profesionalnog. Izabrao sam da igram za reprezentacijom BiH. Imao sam sve dogovoreno sa Finskom, ali je došlo do nekih problema. Kada me Harun Mahmutović prvi dan kontaktirao, nisam se dvoumio sekunde. Krv je bosanska, meni je porodica ovdje” ističe Sulejmanović.

Košarkaš rođen u selu Luke kod Srebrenice 13. jula 1995. godine naglašava da je ponosan na svoje porijeklo, te svake godine obiđe svoj rodni kraj, tačnije kamen pored kojeg se rodio dva dana poslije kobnog 11. jula.

“Bosna je iznad svega. Mislim da u ovim trenucima sport donosi radost našem narodu. Ljudi tih 40 minuta ne misle ni o čemu drugom. Mi kao ekipa dajemo sve od sebe, da navijači budu ponosni na nas, pobijedili ili izgubili. Za mene je najveća čast kad čujem našu himnu. Naježim se, evo i sada. Bosna i Hercegovina je najbitnija. Mi moramo uvijek davati najbolju sliku BiH”, zaključuje bh. koašrkaš.

emir sulejmanovic
KOMENTARI