Sport Centar

Stojković: Dođe do provokacija, ružnih riječi, ali to je normalno u ovakvim utakmicama

Selektor Srbije Dragan Stojković bio je razočaran poslije poraza od Švicarske i eliminacije sa Svjetskog prvenstva.

Stojković: Dođe do provokacija, ružnih riječi, ali to je normalno u ovakvim utakmicama

Selektor Srbije Dragan Stojković bio je razočaran poslije poraza od Švicarske i eliminacije sa Svjetskog prvenstva.

U obraćanju medijima je kazao:

“Želim da čestitam Švajcarskoj na zasluženoj pobjedi. Sigurno nismo zadovoljni rezultatom, što je normalno. Ali s obzirom na sve probleme koje smo imali od dolaska na Svjetsko prvenstvo, u prvom redu govorim o povredama, učinili smo sve da ih vratimo, ali to je bio isuviše veliki problem za nas. Momci su se borili, dali sve od sebe, ali to za ovaj nivo apsolutno nije dovoljno. Ipak, ne mogu ništa da im zamjerim, oni su dali sve od sebe“, rekao je Stojković.

Odgovorio je i na pitanje da li nastavlja posao na klupi nacionalnog tima.

“U martu počinjemo kvalifikacije za Euro i imamo veliku želju da se nađemo tamo poslije 24 godine. Tako da se tu ništa nije promijenilo”.

Priznao je da nije mnogo očekivao rezultatski s obzirom na probleme sa povredama.

“Treba biti dostojanstven i u uspjesima i porazima. Imali smo skoro dvije godine uspeha, sada je došlo do pada. Šta sam uradio u svlačionici? Pružio sam ruku igračima i rekao da moraju da budu dostojanstveni i kada ide i kada ne ide. Nekim igračima moram da skinem kapu, jer mnogi ne bi mogli ovo. Imali smo problem u defanzivnoj igri, ali to je za dublju analizu. Ovo je SP i morate da imate sve igrače potpuno zdrave i u top formi. Međutim, mi nismo imali sreće sa tim stvarima. Nisam bio srećan kada smo krenuli u Bahrein jer sam imao tačnu sliku stanja i jasno mi je bilo da nećemo moći da napravimo bolji rezultat”.

Jedno od pitanja odnosilo se na provokacije Granita Xhake u finišu meča.

“Vidio sam da je nešto bilo, ali zaista ne znam šta je rekao. Dođe do provokacija, ružnih riječi, određene neugodnosti, ali to je normalno u ovakvim utakmicama”.

Do kraja utakmice nije znao da je Kamerun pobijedio Brazil i da bi Srbija i sa minimalnom pobjedom nad Švicarskom bila eliminisana.

“Ne daj Bože da smo pobijedili, a da smo ispali. Bio sam iznenađen da je Kamerun pobijedio Brazil, ali kada vidite ko je sve ispao Njemačka, Belgija, Urugvaj, Danska, onda vidite da je ovo Svjetsko prvenstvo nepredvidivo.”

dragan stojkovicsrbijasvicarskasvjetsko prvenstvo u kataru
KOMENTARI