Sport Centar

Sloboda predstavila četiri nova igrača: Hasandić se vratio, potpisao i sin legende bh. košarke

OKK Sloboda Tuzla se polako priprema za novu sezonu u Prvenstvu Bosne i Hercegovine, a danas je zvanično predstavio četiri nova košarkaša.

Sloboda predstavila četiri nova igrača: Hasandić se vratio, potpisao i sin legende bh. košarke

OKK Sloboda Tuzla se polako priprema za novu sezonu u Prvenstvu Bosne i Hercegovine, a danas je zvanično predstavio četiri nova košarkaša.

Ugovore sa Slobodom su potpisali Almir Hasandić, Đorđe Gobović, Ibrahim Mulaomerović i Rijad Avdić, sin legendarnog Samira Avdića i povremeni reprezentativac BiH.

Hasandić je prvo “novo” ime koje je potpisano za iduću sezonu, a svim ljubiteljima tuzlanske košarke vrlo poznato. Ne baš toliko novo ime jer nekadašnji miljenik publike u Mejdanu pokušat će to opet postati odličnim igrama na kakve je Tuzlake navikao u svojih pet sezona provedenih u Tuzli kada je nosio dres Slobode po dolasku iz Zrinjskog.

Ovaj 32-godinjški bek poznat je po svom dobrom šutu, a proteklih par sezona proveo je u redovima sarajevskog Sparsa.

Đorđe Gobović je 20-godišnjak koji je svoju košarkašku karijeru započeo u Leotaru. Dvije godine, koliko je proveo u Trebinju, proveo je i u Budućnosti iz Bijeljine odakle odlazi u Ameriku gdje bilježi prve nastupe u njihovoj srednjoškolskoj košarci noseći dres škole Hoosac u New Yorku. Slijedom edukacijskog programa u Americi njegova sljedeća stanica bila je koledž na Floridi pod nazivom State College of Florida nakon čega se vraća u Bosnu i Hercegovinu.

Gobović je visok 210 centimetara i igra na pozicijama krila i krilnog centra, a trenerskom osoblju OKK Sloboda poznat je još od prošle sezone kada je nekoliko dana boravio u Tuzli te je bio priključen trenažnom procesu kao probni igrač.

Ibrahim Mulaomerović je 24-godišnji košarkaš rodom iz Gradačca koji će od iduće sezone nositi dres tuzlanske Slobode. Novi centar crveno-crnih visok je 214 centimetara i veoma dobro poznaje Prvenstvo BiH i klubove koji nastupaju u ligi, budući da je u karijeri nosio dres Proma iz Donjeg Vakufa. Mulaomerović je nastupao i u inozemstvu, vrijedi istaći kako je igrao za Zlatorog Laško iz Slovenije, u Litvaniji je nosio dresove klubova Dzukija i Mazeikiai, a oprobao se i u Španiji gdje je bio član drugog tima Baskonije.

Rijad Avdić, sin legendarnog Samira Avdića, još jedno je pojačanje crveno-crnih. Svoj košarkaški put počeo je u Sarajevu gdje je nastupao za tri sarajevska kluba (Bosna, Realway i Koš) do svoje 16. godine nakon čega se ovaj 24-godišnjak otisnuo na put u Europu. Prva stanica bila je Alba iz Berlina gdje je prošao njihov omladinski program kroz kadetske i juniorske selekcije da bi nakon toga sa 19. godina otišao put Minehna u ekipu Bayerna.

Nastupao je i za selekcije reprezentacije Bosne i Hercegovine, a njegovu karijeru na jedan period zaustavila je povreda koju je zaradio u reprezentativnom dresu. Avdić se uspio oporaviti i prošle sezone je uspješno nastupao za WWU Baskets Munster što je ujedno i njegov posljednji angažman uoči dolaska u Tuzlu. Visok je 201 centimetar i pokriva pozicije tri i četiri na parketu.

almir hasandicdjordje gobovicibrahim mulaomerovicokkslobodariad avdic
KOMENTARI