Sport Centar

Široki Brijeg napravio iznenađenje i plasirao se u finale turnira u Vukovaru

NK Široki Brijeg je prvi finalist 9. memorijalnog turnira Blago Zadro u Vukovaru. Ekipa Ivice Barbarića priredila je malo iznenađenje i svladala je ekipu Osijeka sa 3:2!

Široki Brijeg napravio iznenađenje i plasirao se u finale turnira u Vukovaru

NK Široki Brijeg je prvi finalist 9. memorijalnog turnira Blago Zadro u Vukovaru. Ekipa Ivice Barbarića priredila je malo iznenađenje i svladala je ekipu Osijeka sa 3:2!

Osijek je brzo poveo. Igrala se 3. minuta kada je Tomić neoprezno srušio Fiolića. Tri minute kasnije Mierez je izveo kazneni udarac i mirno naciljao donji desni ugao za vodstvo.

Vrlo brzo Valinčić je mogao izjednačiti, ali je izabrao loše rješenje u jako dobroj situaciji unutar šesnaesterca. U šansi se našao i Lukić čiji je udarac s 15 metara blokiran.

Kod Osječana Jugović je mogao udvostručiti vodstvo, ali je prebacio vrata iz neposredne blizine. U 33. minuti Široki Brijeg je iznenađujuće stigao do poravnanja. Cheberko je vraćao loptu mladom golmanu Mariću kojem je ona neočekivano prošla ispod noge za 1:1.

Ni 60 sekundi kasnije Široki Brijeg je stigao do potpunog preokreta. Lukić je ostao zaboravljen u kaznenom prostoru što je iskoristio za snažan i precizan udarac u desni ugao za 1:2.

U 39. minuti Pejić je izbjegao ofsajd i iz drugog pokušaja svladao Marića za visokih 1:3. Do odmora kod Osječana su pokušali Fiolić i Mierez.

U nastavku je Osijek krenuo ofenzivnije i to im se isplatilo u 55. minuti kada je Fiolić „podvalio“ loptu Topčagiću koji s desetak metara mirno zabija za 2:3.

Osijek je tražio novi pogodak do kraja utakmice, a Široki Brijeg se orijentirao na defenzivniju igru čvrsto čuvajući svoju mrežu.

Prijetili su Fiolić, Topčagić i Leovac, ali nije bilo veće opasnosti po Josipovića koji je branio u nastavku. Dvadesetak minuta prije kraja Jugović je dobio drugi žuti karton i osječka je momčad ostala s igračem manje.

Na koncu je Široki Brijeg stigao do pobjede i plasmana u finale u kojem će odmjeriti snage s koprivničkim Slaven Belupom.

Stadion Borovo Naselje (Vukovar). Gledatelja: 100. Sudac: Zoran Abadžić (Vukovar).

STRIJELCI: 1:0 Mierez (6. – 11m), 1-1 Cheberko (33. – AG.), 1:2 Lukić (34.), 1:3 Pejić (39.), 2:3 Topčagić (55.).

NK OSIJEK: Malenica (od 25. Marić), Lončar (od 46. Bralić), Škorić (od 46. Barišić), Cheberko, Gržan, Leovac, Barri (od 46. Brlek), Jugović, Fiolić, Caktaš (od 46. Špoljarić) i Mierez (od 46. Topčagić). TRENER: Rene Poms

NK ŠIROKI BRIJEG: Tomić (od 46. Josipović), Valinčić (od 56. Bagarić), Šuto, Mašić, Kuprešak (od 66. Turković), Barišić (od 51. Knežević), Ćavar (od 51. Lovrić), Vukoja (od 66. Zubac), Kpan (od 51. Rozić), Pejić (od 51. Medić), Lukić (od 51. Radić). TRENER: Ivica Barbarić

nkosijeknksirokibrijeg
KOMENTARI