Sport Centar

Šarić: Niko od nas i ne pomišlja da se preda, uvjereni smo da ćemo ostati u Premijer ligi

Fudbaleri Radnika osvojili su veoma važan bod na gostovanju u Tuzli, pošto su remizirali 2:2 s Tuzla Cityjem u posljednjem meču jesenje polusezone u Premijer ligi BiH.

Šarić: Niko od nas i ne pomišlja da se preda, uvjereni smo da ćemo ostati u Premijer ligi

Fudbaleri Radnika osvojili su veoma važan bod na gostovanju u Tuzli, pošto su remizirali 2:2 s Tuzla Cityjem u posljednjem meču jesenje polusezone u Premijer ligi BiH.

Bijeljinski tim je još jednom pokazao karakter pod vodstvom Velibora Đurića, a osvojeni bod im daje nadu da će na proljeće izboriti opstanak u društvu najboljih.

Kenan Šarić je odigrao veoma kvalitetno finiš jesenjeg dijela šampionata i svojim golovima je pomogao ekipi da popravi bodovni saldo. Radnik je na kraju osvojio 12 bodova a u posljednjih šest mečeva, a Šarić je uspio da tri puta zatrese mrežu rivala.

Učinak bi sigurno bio još bolji da mladi igrač nije tokom sezone imao problema sa povredom zbog koje je propustio nekoliko duela i izašao iz takmičarskog ritma, piše Srpskainfo.com.

“Radnik ove sezone igra mnogo bolje nego što to pokazuje naš bodovni saldo. Nismo imali sreće u pojedinim duelima, gdje smo propustili veliki broj šansi, a u finišu sezone smo uhvatili priključak za rivalima i ne predajemo se. Odigrali smo veoma dobro u Tuzli, borili smo se do kraja i pokazali karakter i za to smo nagrađeni osvajanjem boda. Sigurno da će nam to mnogo značiti da nam rivali ne bi previše odmakli”, istakao je Šarić, prenosi srpskainfo.com.

Radnik je imao izuzetno turbulentnu sezonu u kojoj se na startu nije znalo ni da li će se ekipa uopšte takmičti u Premijer ligi. Kasnili su sa pripremama, a na kraju nisu imali ni previše sreće u pojedinim duelima.

Na kraju su osvojili 12 bodova, a uprkos poslednjoj poziciji nakon jesenjeg dijela šampionata u bijeljinskom timu nema predaje. Posebno jer na startu drugog dijela igraju sa direktnim rivalima u borbi za opstanak.

“Atmosfera u ekipi je odlična i to se osjeti na terenu. Niko od nas i ne pomišlja da je sve gotovo oko borbe za opstanak. Imamo dobar raspored na startu drugog dijela. Već na početku proljećne polusezone imamo mečeve protiv Rudara i Posušja direktnih rivala u kojima ćemo nastojati da smanjimo zaostatak i uhvatimo i defnitivan priključak u borbi za opstanak. Uvjeren sam da ova ekipa ima kvalitet i da ćemo to potvrditi na proljeće. Imaćemo dovoljno vremena da se kvalitetno spremimo, dodatno uigramo jer smo na startu ovog dijela sezone kasnili sa pripremam i vjerujem da će nam sve to donijeti bolje partije i rezultate. Niko od nas i ne pomišlja da se preda, već smo uvjereni da uz kvalitetan rad možemo izboriti opstanak u društvu najboljih”, poručio je mladi krilni fudbaler.

fkradnikkenan saric
KOMENTARI