Sport Centar

Sari: Drag mi je Mourinho, odrastao sam među amaterima, ljudima druge lige

Trener Lazia Maurizio Sarri komentarisao je gradskog rivala Romu i njenog trenera Jose Mourinha. Tom prilikom Sari je istakao kako je velika razlika između njega i portugalskog stručnjaka.

Sari: Drag mi je Mourinho, odrastao sam među amaterima, ljudima druge lige

Trener Lazija Maurizio Sarri komentarisao je gradskog rivala Romu i njenog trenera Jose Mourinha. Tom prilikom Sari je istakao kako je velika razlika između njega i portugalskog stručnjaka.

Sari je prošle godine predvodio Lazio do 5. mjesta, bio je bolje plasiran od Rome, ali je Vučica uspjela osvojiti Konferencijsku ligu, prenosi Avaz.

“Drag mi je Mourinho. Razlike ovise uglavnom o polazištu, o našem različitom porijeklu. Odrastao sam među amaterima, ljudima druge lige. Da bih pobijedio, morao sam smisliti dobra rješenja kako bih kompenzirao ograničenja pojedinaca koji su mi bili na raspolaganju.

Mourinho je počeo u Barceloni i puno je uložio u kvalitetu igrača. Velika je je**na razlika između rada u Cityja i Barceloni”, rekao je Sari za “Corriere dello Sport”.

Inače, u prvom ligaškom okršaju prošle sezone Lazio je slavio sa 3:2, a onda se Roma u nastavku sezone revanširala sa 3:0.

Obje ekipe imaju visoka očekivanja uoči početka nove sezone. Roma je odradila sjajan prijelazni rok. Na Olimpiko su stigli Paulo Dybala, Nemanja Matić, Mate Svilar, Zeki Čelik i Georginio Wijnaldum.

S druge strane Lazio je jači za doskorašnjeg kapitena Milana Alessio Romangoli, bivšeg igrača Intera Matiasa Vecina , te Marcos Antonija i Luisa Maximiano, dok su zadržani ključni igrači tima.

Inače, i jedan i drugi trener u svojoj karijeri sjedili su na klupi Chelsea. Mourinho je u Londonu bio u dva mandata (2004.-2007. i 2013. – 2015.), dok je Sari “Plavce” vodio u sezoni 2018/19.

jose mourinhomaurizio sari
KOMENTARI