Sport Centar

Salihamidžić o krizi Bayerna: Nema više opravdanja, sada moraju doći pobjede

"Savjetovao bih svima da sada ne upadnemo u euforiju", rekao je nakon 2:0 pobjede nad Barcelonom u Ligi prvaka čelni čovjek Bayerna Oliver Kahn. Kao da je znao da Bayerna već u idućoj utakmici čeka veliki kiks, možda i najveći ove sezone. Tri dana nakon velikog slavlja stigao je minimalan poraz na gostovanju kod Augsburga.

Salihamidžić o krizi Bayerna: Nema više opravdanja, sada moraju doći pobjede

“Savjetovao bih svima da sada ne upadnemo u euforiju”, rekao je nakon 2:0 pobjede nad Barcelonom u Ligi prvaka čelni čovjek Bayerna Oliver Kahn. Kao da je znao da Bayerna već u idućoj utakmici čeka veliki kiks, možda i najveći ove sezone. Tri dana nakon velikog slavlja stigao je minimalan poraz na gostovanju kod Augsburga.

Jedini gol na susretu djelo je ofanzivca Mergima Berishe. On je u 59. minuti iskoristio asistenciju Iaga i šokirao goste koji su u prvom dijelu imali čak 72 posto posjeda, ali je domaćin bio vrlo opasan iz kontranapada. Ovo je četvrti kiks Bayerna u nizu i trenutno je tek četvrta ekipa Bundeslige. Nakon remija protiv Borussije Monchengladbach, Union Berlina i Stuttgarta, stigao je i prvi poraz Bavaraca u novoj sezoni.

“Raspoloženje dugo nije bilo lošije, svi smo u padu”, rekao je nakon utakmice sportski direktor Bayerna Hasan Salihamidžić i samo potvrdio ono što se vidjelo po treneru Julianu Nagelsmannu odmah nakon posljednjeg zvižduka.

Strateg Bayerna odjurio je u svlačionicu s tužnim izrazom lica i tamo se zadržao puno duže nego inače, gotovo pola sata.

Njemački mediji navode kako je u svlačionici Nagelsmann “ribao” igrače i tražio od njih objašnjenje za ovako lošu utakmicu, ali na presici je dao do znanja kako je svjestan da najveću odgovornost snosi upravo on sam.

“O svemu razmišljam. O sebi. O situaciji. O svemu”, rekao je trener Bayera u zaključku obraćanja medijima.

Ipak, Sport1 tvrdi da je Nagelsmann i dalje uvjeren kako su igrači najviše krivi za trenutno stanje. Najviše im zamjera veliki broj promašenih prilika, ali i to da akcije u protivničkoj trećini ne odigravaju onako kako je on rekao da bi trebali. S druge strane, već se neko vrijeme u njemačkim medijima piše da su igrači nezadovoljni jer Nagelsmann uvijek samo njih krivi za loše rezultate.

“Sada su svi u problemu, ne samo Julian Nagelsmann. Nema više opravdanja, sada moraju doći pobjede”, poručio je nakon utakmice Salihamidžić i na najbolji način opisao koliko je duboka kriza koja trese njemačkog prvaka.

bayern munchenhasan salihamidzicjulian nagelsmann
KOMENTARI