Sport Centar

Ruski klubovi ni naredne sezone neće igrati Euroligu, pozivnice za Valenciju i Partizan

Košarkaški klub Partizan, zajedno sa Valencijom, i zvanično je dobio "specijalnu pozivnicu" i u sezoni 2022/23. učestvovaće u Euroligi, potvrđeno je u četvrtak na sastanku Borda elitnog takmičenja.

Ruski klubovi ni naredne sezone neće igrati Euroligu, pozivnice za Valenciju i Partizan

Košarkaški klub Partizan, zajedno sa Valencijom, i zvanično je dobio “specijalnu pozivnicu” i u sezoni 2022/23. učestvovaće u Euroligi, potvrđeno je u četvrtak na sastanku Borda elitnog takmičenja.

Crno-bijeli i španski predstavnik jedini su aplicirali za „wild card“ i klubovi suvlasnici takmičenja, ukupno njih 11 (Real Madrid, Barselona, Baskonija, Anadolu Efes, Fenerbahče, Olimpijakos, Panatinaikos, Olimpija Milano, Makabi, Žalgiris i CSKA), glasanjem su odlučili da prihvate prijedlog borda Eurolige i Partizanu i Valenciji otvore vrata u društvo najboljih.

Prije nego što sudbina pomenutih klubova došla na dnevni red, suvlasnici takmičenja su većinom glasova odlučili da ruski predstavnici CSKA i Zenit iz Sankt Peterburga budu isključeni iz takmičenja.

Dakle, poznato je svih 18 učesnika elitnog klupskog takmičenja za sezonu 2022/23. – deset sa suvlasničkim udjelom (Real Madrid, Barselona, Baskonija, Anadolu Efes, Fenerbahče, Olimpijakos, Olimpija Milano, Panatinaikos, Makabi i Žalgiris), tri sa dugogodišnjom licenom (Bayern, Alba i Asvel), osvajač Eurokupa Virtus iz Bolonje, prošlogodišnji osvajač pomenutog takmičenja Monako koji je plasmanom u plej-of zadržao mesto u Euroligi, Crvena zvezda kao šampion ABA lige (također sa “wild cardom”), Partizan i Valencija.

partizan
KOMENTARI