Sport Centar

Rukometni turnir ‘Više od igre’ od 9. do 11. septembra u Sarajevu

Sarajevo će sedmu godinu za redom u septembru biti domaćin rukometnog turnira za mlade rukometne nade iz Bosne i Hercegovine i Evrope.

Rukometni turnir ‘Više od igre’ od 9. do 11. septembra u Sarajevu

Sarajevo će sedmu godinu za redom u septembru biti domaćin rukometnog turnira za mlade rukometne nade iz Bosne i Hercegovine i Evrope.

Riječ je o sada već tradicionalnom i jednom od najkvalitetnijih turnira u regiji, Međunarodnom rukometnom turniru za mlade pod nazivom “Više od igre” koji se igra u tri generacije 2006., 2008. i 2010. godište

Turnir će se realizovati u periodu od 9. do 11 septembra godine u sportskim dvoranama u Sarajevu. Na turniru učestvuje 30 klubova iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske, Slovenije i Crne Gore.

Organizator ovog sportskog turnira je Udruženje za podsticaj kulture, turizma, umjetnosti i sporta – „SPIRITUS“ Sarajevo.

“Ispred organizacije, Udruženja SPIRITUS, želimo izjaviti da je cilj turnira da se rukomet u glavnom gradu Bosne i Hercegovine popularizira kao sport i da se što veći broj djece uključi u rukometne škole koje se nalaze na području grada Sarajeva ali i cijele Bosne i Hercegovine. Potrudili smo se da u ovom teškom vremenu kada je sport praktično zaustavljen u Bosni i Hercegovini usljed nedostatka finansijskih sredstava koja bi trebala da prate sport u cjelini, ali i usljed pandemije COVID-19 koja se ponovno javlja na području Europe organizujemo rukometni turnir koji unatoč toj činjenici neće izgubiti na kvaliteti i značaju. U ovom osjetljivom vremenu ispred organizacije smo preduzeli sve korake da se turnir organizuje uz poštivanje COVID protokola za sportske događaje. Posjeta gledalaca na žalost neće biti moguća.

Veliku pomoć u organizaciji turnira smo dobili od institucija pokrovitelja turnira i to od Federalnog ministarstva kulture i sporta, Turističke zajednice Kantona Sarajevo – VISIT SARAJEVO, Grada Sarajeva, Općine Novi Grad Sarajevo i Podpredsjednika Federacije Bosne i Hercegovine g. Milana Dunovića, zlatnog sponzora kompanije BH Telecom dd te sponzora kompanija CROATIA OSIGURANJE, ELGRAD, TEFAL i MCI. Partneri turnira su hoteli Walter-Emiran i Hollywood, kao i Rukometni savez Kantona Sarajevo”, navodi se u saopštenju organizatora.

rukometni turnir vise od igre
KOMENTARI