Sport Centar

Rothen ogovorio Halilhodžiću na prozivke: Šteta, pomalo je izgubio pamćenje

Bivši francuski reprezentativac Jérôme Rothen odgovorio je Vahidu Halilhodžiću koji ga je u nedavnom intervjuu za So Foot označio kao "krticu" u svlačionici PSG-a u periodu dok je naš stručnjak vodio Parižane.

Rothen ogovorio Halilhodžiću na prozivke: Šteta, pomalo je izgubio pamćenje

Bivši francuski reprezentativac Jérôme Rothen odgovorio je Vahidu Halilhodžiću koji ga je u nedavnom intervjuu za So Foot označio kao “krticu” u svlačionici PSG-a u periodu dok je naš stručnjak vodio Parižane.

Halilhodžić je kritikovao Rothena kazavši novinarima prenosio šta se dešavalo u svlačionici PSG-a početkom 2000-ih, a za uzvrat je dobivao visoke ocjene u novinskim izvještajima nakon utakmica, prenosi Klix.

“Toliko je tražio ‘krticu’ mjesecima da ga je na kraju koštalo posla…. Kad čitaš Vahidov intervju nikad nije on kriv. U svim klubovima i reprezentacijama u kojima je radio, dobio je otkaz. Šest mjeseci sve bude dobro, a onda krene nizbrdo”, kazao je Rothen, dodavši:

“On nema afinitet i razumijevanje sa svojim igračima i jedini je takav trener. Nikada nije kriv, ne preispituje se. Želim mu sretan odlazak u penziju. Radio je dobre stvari u nogometu, ali i manje dobre. Šteta, pomalo je izgubio pamćenje. Podsjećam ga da me trenirao samo dva i po mjeseca. Povrijedio sam se, a iza toga je dobio otkaz (februara 2005.)”, nastavio je, prije nego što je ironičnim tonom poentirao:

“Svaka čast ako je za dva i po mjeseca shvatio da sam razgovarao sa novinarima… Žao mi je, ali tokom serije poraza više nisam bio s ekipom”, zaključio je Rothen u razgovoru za RMC.

jerome rothenvahid halilhodzic
KOMENTARI