Sport Centar

Resić: Na Koševu nisam dobio pravu priliku, znam da mi je mjesto u Premijer ligi BiH

Djelovalo je da će Ševkija Resić ući u jednosmjernu ulicu kada je pristao karijeru nastaviti u Prvoj ligi Federacije BiH.

Resić: Na Koševu nisam dobio pravu priliku, znam da mi je mjesto u Premijer ligi BiH

Djelovalo je da će Ševkija Resić ući u jednosmjernu ulicu kada je pristao karijeru nastaviti u Prvoj ligi Federacije BiH.

Nekada zvanično najbolji igrač Omladinske Premijer lige BiH i bivši mladi reprezentativac, činilo se, odlazi u niži rang da tamo dugo i ostane. To je barem scenarij po kojem smo vidjeli kako se gase neke velike nade bh. fudbala.

Ispostavilo se da je Resiću samo trebalo pokloniti dovoljno minuta u igri. Bljesnuo je u dresu ekipe Simm Bau, u 14 prvoligaških mečeva upisao pet pogodaka i dvije asistencije, tome pridodao dva gola u Kupu. Oni što pomnije prate utakmice tima iz Kosove tvrde i da suha statistika ni izbliza ne ilustruje koliko je hitronogi 21-godišnjak zaista kvalitetan i bitan za sastav čiji dres nosi.

Kad se sve sabere, polusezona je bila dobra. U početku je bilo problema dok sam ušao u ritam, jer sam se kasno priključio ekipi. Ali, poslije je bilo sve bolje. Zadovoljan sam uglavnom”, konstatuje Resić na početku razgovora za SCsport.

Svrstavaju ga među najbolje igrače Prve lige FBiH u ovom trenutku.

“Sigurno da ima igrača koji su postigli više pogodaka ili bili bolji u nekim drugim statističkim parametrima, zato se neki možda i neće složiti s tom konstatacijom. Ali za sebe ipak mogu reći da sam jedan od najboljih u Prvoj ligi”.

Dijete je Fudbalskog kluba Sarajevo, koji ga je često slao na posudbe. Na koncu je završio svoju epizodu na Koševu, bordo tim je napustio kao slobodan igrač.

“Raskinuli smo ugovor i to je to. Iskreno, smatram da nisam dobio pravu priliku. I ono prostora što sam dobio, u većini slučajeva sam iskoristio. To je tako, sad se ništa ne može promijeniti. Naravno da vjerujem kako imam kvalitet za Premijer ligu BiH, možda i za nešto više. Stvari su se tako odvijale da sam sada tu, u Prvoj ligi FBiH, ali ne sumnjam da ću, ako nastavim pružati dobre partije, ponovo igrati premijerligaški fudbal”.

U najvišem rangu je također igrao za Čelik i Slobodu, kao posuđeni nogometaš.

“Imao sam problema s povredom, konkretno dok sam bio u Slobodi. Nisam se naigrao ni tamo, jer su u Tuzli gledali kako da pružaju šansu svojim igračima, a ne nekome ko je na posudbi. S jedne strane to potpuno razumijem, ali meni su trebale minute”.

Nije mu pomoglo ni to što je ostvario zapažene nastupe u mečevima mlade reprezentacije BiH.

“Svaki igrač kad krene se baviti ozbiljnije fudbalom, gleda kako da dođe do reprezentacije. Sjajno iskustvo, definitivno. Imao sam četiri nastupa, postigao i dobar gol protiv Belgije, kao i protiv Velsa, ali najbolja mi je ipak utakmica bila sa Njemačkom, iako smo taj meč izgubili 1:0. Mnogi kažu da je to generalno bila jedna od najboljih utakmica mlade reprezentacije posljednjih godina”.

Njegova aktuelna ekipa se nalazi tek na 12. mjestu Prve lige FBiH. Smatra da ne zaslužuju tako loš plasman.

“Najveći problem je efikasnost. Ako gledamo čisto fudbalski, nadigrali smo većinu protivnika, ali smo znali promašivati po četiri-pet čistih situacija. Postigao sam i ja neke lijepe golove za Simm Bau, ali rezultati nas generalno nisu pratili”.

Ne sumnja da će ubrzo igrati u višem rangu.

“Ima nekih priča, ali ne zamaram se time previše. Najvažnije mi je da igram, to je prioritet. Zaista više nemam namjeru grijati klupu, jer znam koliko vrijedim i zaslužujem.”

Ima i iskustvo igranja u susjedstvu, kao član Novog Pazara nastupao je u Superligi Srbije.

“Meni je tamo zaista bilo prelijepo. Sjajno iskustvo. Pokazao sam i da mi je mjesto u višem rangu. Odigrao sam 15 utakmica, postigao i gol u senzacionalnoj pobjedi nad Partizanom. To je još jedan od razloga zbog kojih smatram da mi je mjesto u Premijer ligi BiH. Volio bih se nekada vratiti i u Sarajevo, to je ipak moj klub, ali da dobijem pravu šansu”.

sevkija resicsimm bau
KOMENTARI