Sport Centar

Mladi reprezentativac BiH u Voždovcu, Radnik započeo saradnju s beogradskim klubom

Mladi 21-godišnji lijevi bočni Nenad Nikić napustio je ovog ljeta Radnik, a novi angažman pronašao je u srbijanskoj Superligi.

Mladi reprezentativac BiH u Voždovcu, Radnik započeo saradnju s beogradskim klubom

Mladi 21-godišnji lijevi bočni Nenad Nikić napustio je Radnik, a novi angažman imat će u srbijanskoj Superligi.

Naime, Nikić je sinoć zvanično predstavljen kao novi fudbaler Voždovca.

To je potvrdio i bijeljinski Radnik, koji je otkrio i da je dogovorena saradnja s Voždovce, a transfer mladog reprezentativca BiH samo je njen početak.

“Uvažavujući Nenadove profesionalne ambicije i odlične odnose dva kolektiva dogovorena je saradnja sa trenutno trećeplasiranim i jednim od najorganizovanijih klubova u MozzartBet Superligi Srbije u kom će imati priliku da se pokaže u sredini koja je poznata po razvoju mladih igrača”, saopćili su iz FK Radnik.

Nikić je izdanak Radnikove škole fudbala, a u prethodne dvije sezone bio je neizostavan član seniorskog tima gdje se istakao kao jedan od vođa ekipe i dokazao u Premijer ligi BiH.

NJegov talenat nije prošao nezapaženo, pa je kao nagrada došao i poziv za mladu reprezentaciju BiH za koju je odigrao 10 utakmica. Dres Radnika nosio je na 49 utakmica.

Transfer Nenada Nikića u FK Voždovac ujedno je i označio početak nove sportske saradnje Radnika sa beogradskim klubom.

Predsjednik doskorašnjeg premijerligaša Nedeljko Ćorić bio je gost Voždovca i njihovog direktora Miloša Mirkovića koji su ozvaničili saradnju na obostrano zadovoljstvo.

fkradnikfkvozdovacnenad nikic
KOMENTARI