Sport Centar

Radnik neće ići u stečaj, stiglo šest igrača među njima i golman Borca

Fudbalski klub Radnik iz Bijeljine, koji je bio pred gašenjem zbog nagomilanog duga od više od 3,1 milion KM, neće otići u stečaj.

Radnik neće ići u stečaj, stiglo šest igrača među njima i golman Borca

Fudbalski klub Radnik iz Bijeljine, koji je bio pred gašenjem zbog nagomilanog duga od više od 3,1 milion KM, neće otići u stečaj.

Nova uprava obezbijediće neophodna sredstava za nastavak funkcionisanja kluba koji je brend Bijeljine, izjavio je predsjednik Upravnog odbora Radnika Nedeljko Ćorić.

Ćorić je pozvao sve dobronamjerne da se uključe i pomognu da se Radnik stabilizuje i bude opet dio evropske porodice fudbala, rasadnik kadrova i neka vrsta reprezentacije Semberije kada je riječ o najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu, prenosi MONDO.

Prema njegovim riječima, preuzimajući Upravu kluba, u Radniku su zatekli dva igrača koja su se odazvala šefu stručnog štaba na trening 29. jula.

“Zatekli smo katastrofalno stanje i beznađe, ali za sedam dana smo okupili 20 fudbalera, od kojih je 14 u trenažnom procesu”, rekao je Ćorić za klupsku stranicu.

Radi se i na promociji Kluba – formiran je marketinški tim i planira se prodaja sezonskih ulaznica, kao i akcija “Budi član Radnika”, s ciljem da se omasovi članstvo, a neko veliko ime u svijetu fudbala, koje još nije otkrio, pomoći će im u tome.

“Dugo već klub ne može da računa na prodaju igrača. Želim da predanim radom iznjedrimo profesionalne igrače, jer nije rješenje samo pomoć grada i države, nego da napravimo takav proizvod koji će donijeti benefite”, dodao je Ćorić.

Semberci su angažovali i šest novih pojačanja.

To su Nenad Srećković, koji se vratio u klub, a bio je član jedne od najboljih generacija koja je osvojila trofej u Kupu BiH. Igra na poziciji lijevog spoljneg igrača, a dolazi iz FK Jedinstvo Ub.

Iz Zvijezde 09 stigao je ofanzivni vezista Dejan Živković, koji je prošle sezone odigrao 30 utakmica i postigao šest golova. Tu je i Kanađanin Brian Ananias, koji je takođe došao iz kluba iz etno-sela Stanišići, a karijeru je počeo u Vancouver.

Odbranu su pojačali štoper Miloš Jokić, koji je stigao iz zvorničke Drine, kao i Nenad Rašević, koji je do sada branio boje Slobode iz Novog Grada.

Mrežu Radnika će čuvati doskorašnji golman banjalučkog Borca Nikola Lakić.

fkradnik
KOMENTARI