Sport Centar

Puzigaća: Dva puta sam bio blizu reprezentacije, bila bi to kruna karijere da sam minutu zaigrao

Tridesetpetogodišnji bh. nogometaš Bojan Puzigaća završio je profesionalnu nogometnu karijeru, a tim povodom je govorio za portal Klix.ba.

Puzigaća: Dva puta sam bio blizu reprezentacije, bila bi to kruna karijere da sam minutu zaigrao
FOTO: Klix.ba

Tridesetpetogodišnji bh. nogometaš Bojan Puzigaća završio je profesionalnu nogometnu karijeru, a tim povodom je govorio za portal Klix.ba.

Puzigaća je odlučio okačiti kopačke o klin nakon jesenjeg dijela Premijer lige BiH. Njegov posljednji klub je bila Krupa koja će u nastavak sezone ući bez svog iskusnog beka. Prije Krupe je nastupao za banjalučki Borac, Voždovac, Sarajevo, Cracoviju i zenički Čelik.

U razgovoru za portal Klix.ba Puzigaća je otkrio razlog svoje odluke.

“Odlučio sam se da završim karijeru jer mislim da je došlo vrijeme za mlađe igrače, a i bolje da se oprostim na nivou Premijer lige nego u nižim ligama. Mogao sam fizički jos igrati godinu, dvije, ali nisam želi, mlađi trebaju da dobijaju šansu. Odluka je bila teška jer ovo radim 17 godina kao profesionalac. Nije bilo lako, ali sto prije shvatim da je kraj, to bolje, isto bi bilo teško i za godinu ili dvije. Osjećam se kao mladi penzioner”, izjavio je Puzigaća.

Najveće uspjehe u karijeri ostvario je igrajući za Bordo ekipu s kojom je 2014. godine osvojio Kup BiH, a potom godinu dana kasnije i titulu prvaka. Također, Premijer ligu BiH je osvojio i s Borcem 2011. godine.

Osim toga, bio je dio ekipe Sarajeva koja je pružala dobre igre u Evropskoj ligi, a navijači kluba s Koševa će ga ponajviše pamtiti po dva gola u ovom takmičenju. Prvi je postigao protiv Atromitosa 31. jula 2014., a drugi 21. augusta iste godine.

“U karijeri je bilo dosta i uspjeha i neuspjeha, pobjeda i poraza, a naravno da pamtim samo dobre stvari. Bilo je dosta golova s obzirom na moju poziciju, najdraži su mi protiv Borussije i Atromitosa, kao i na derbiju protiv Željezničara, a tako i pobjede nad gradskim rivalima. Osvojio sam dvije titule u BiH s dva različita kluba, Borcem i Sarajevom. osvajao sam i kupove, to je veliki uspjeh. Nogomet mi je dao puno toga, najviše i najvažnije, puno prijatelja za cijeli život u različitim gradovima. To je najvaznije na kraju svega”, rekao je sada već bivši nogometaš.

Iako je bio veoma blizu, Bojan nikada nije dobio priliku da zaigra za reprezentaciju BiH. Za tim ostaje žal na kraju karijere.

“Nisam nikada odigrao utakmicu za reprezentaciju, a bio sam blizu dva puta kao igrač Borca, a potom i Sarajeva. Ipak, poziv nije stigao, a da jeste, bio bi kruna karijere, barem i jedan minut odigran u dresu državnog tima”, iskren je bio Puzigaća.

On sada ima jasan plan za budućnost i definitivno ostaje u svijetu nogometa.

“Imao sam ponudu Krupe da budem sportski direktor ili pomoćni trener jer imam trenersku licencu, ali sam se odlučio da krenem sam. Preuzeo sam kao šef klub BSK iz Banje Luke koji je godinama bio prvoligaš. Posvetit ću se trenerskom poslu, želim biti pošten i odan te se nadam uspjehu”, završio je Puzigaća.

bojan puzigaca
KOMENTARI

KOMENTARI