Sport Centar

PSG nudi Hajduku milione za stopera koji ima petnaest godina

Luka Vušković (15) stoper Hajduka i lider juniorske ekipe, želja je PSG-a.

PSG nudi Hajduku milione za stopera koji ima petnaest godina

Luka Vušković (15) stoper Hajduka i lider juniorske ekipe, želja je PSG-a.

Najbolji francuski i jedan od najbogatijih svjetskih klubova za Vuškovića nudi Hajduku četiri miliona eura i bonuse od milion eura. To piše Nicolo Schira, italijanski novinar specijaliziran za transfere, koji dodaje da Hajduk pregovara s PSG-om oko ovog transfera. 

Luka, pet godina mlađi brat također stopera Marija, koji je prošle godine otišao u HSV, fenomen je iz Hajdukove omladinske škole. Ove sezone je priključen juniorskoj eiipi, iako je još debelo u kadetskim godinama, daleko mlađi od uzrasta u kojem je sada. Međutim, igrom i ponašanjem u nedavnom derbiju protiv vršnjaka iz Dinama dokazao je da mu je ondje mjesto.

Dominirao je na terenu, na kojem se postavlja kao vođa kojeg slušaju tri godine stariji igrači. Ovo je važno naglasiti jer je navedena dobna razlika u mlađim kategorijama ogromna te se jako rijetko toliko mlađi igrač uopće priključi starijem uzrastu, a kamoli nametne kao autoritet i lider.

“Kompletan, dominantan i elegantan stoper, savršen je primjer klasičnog odbrambenog igrača koji zna s loptom. Ima vrlo dobar omjer tjelesne mase, fizičke snage, izdržljivosti i prirodne kondicije, zbog čega se ugodno osjeća u duelima. Može igrati kao desni i lijevi stoper u obrambenoj liniji s četiri igrača, ima vrlo dobru koordinaciju i rad nogu za igrača svoje visine”, tako je Vuškovića opisao portal Football Talent Scout.

hajdukluka vuskovicpsg
KOMENTARI