Sport Centar

Primile gol u produžetku: Zmajice nisu uspjele iznenaditi Vels u baražu

Reprezentativke Bosne i Hercegovine nažalost nisu uspjela izenaditi Wales i tako se plasirati u narednu rundu baraža za Svjetsko prvenstvo.

Primile gol u produžetku: Zmajice nisu uspjele iznenaditi Vels u baražu

Reprezentativke Bosne i Hercegovine nažalost nisu uspjela izenaditi Wales i tako se plasirati u narednu rundu baraža za Svjetsko prvenstvo.

Wales je odlično otvorio utakmicu, pa su u uvodnim minutama imali nekoliko šansi, a najveću u petoj minuti preko Fischlock koja je šutira pravo u Hodžić.

U osmoj minuti veliku šansu naše Zmajice su propustile kada je Marija Aleksić nakon kornera šutirala ali nismo imali sreće.

U 15. minuti je Wales poveo golom Green, međutim ona se nalazila u ofsajd poziciji, pa su naše djevojke imale mnogo sreće u ovoj situaciji.

Hodžić je držala u utakmici jer već u 18. minuti Wales je ponovo prijetio. Holland je imala novu šansu za domaće, ali fantastična Hodžić ponovo je sačuvala svoju mrežu.

James je imala u 41. minuti novu šansu, ali bez promejene rezultata, veliki pritisak domaćih, Zmajice su teško uspjevale da loptu prenesu preko centra igrališta.

Zahvaljujući Almini Hodžić rezultat na poluvremenu rezultat je bio 0:0.

Niti u drugom poluvremu nije se ništa mijenjalo na terenu, igračive Walesa su držale loptu u svojim nogama, a ponovu su zatresle mrežu Almine Hodžić ali opet je Green bila u ofsajd poziciji, pa je rezultat ostao 0:0.

Novu veliku šansu imaju igračice Walesa, međutim nevjerovatna Hodižić ponovo sjajno brani.

Nevjerovatno i treći gol Wales je poništen nakon VAR-a, a Morgan je bila ovaj u ofsajd poziciji, minut poslije novi gol za domaće igračice, ali nova ofsajd pozicija.

Regularni dio utakmice završen je rezultatom 0:0, pa je utakmica otišla u produžetke.

Fishlock se sjajno snašlo u 105+2. minuti utakmice i matirala Alminu Hodžić, ovaj put nije bilo pomoći našim djevojkama.

U toku drugog produžetka nije bilo velikih šansi niti ni na jednoj strani, pa je na kraju Wales zasluženo na slavio i prošao u narednu rundu baraža za Svjetsko prvenstvo.

Wales – Bosna i Hercegovina 1:0 (Fishlock 105+2’)

Wales: O'Sullivan, Rowe, Evans, Ladd, Roberts, Ingle, Jones, Fishlock, James, Holland, Green


Bosna i Hercegovina:
Hodžić, Kapetanović, Milinković, Hasanbegović Slišković, Piskić, Aleksić, Gavrić, Spaosjević, Šabanagić, Gačanić

zenska fudbalska reprezentacija bih
KOMENTARI