Sport Centar

Preminuo Husnija Fazlić, legenda banjalučkog Borca i osvajač Kupa Jugoslavije

Legendarni fudbaler, kasnije i trener Borca Husnija "Hune" Fazlić, preminuo je jutros u 80. godini, saopštio je njegov sin Adnan, a prenosi Mondo.

Preminuo Husnija Fazlić, legenda banjalučkog Borca i osvajač Kupa Jugoslavije

Legendarni fudbaler, kasnije i trener Borca Husnija “Hune” Fazlić, preminuo je jutros u 80. godini, saopštio je njegov sin Adnan, a prenosi Mondo.

Jedan od najboljih golgetera koje su “crveno-plavi” imali u istoriji, za klub iz Banjaluke tokom 11 godina (1963-1974) odigrao je blizu 400 mečeva, na kojima je postigao nešto manje od 100 golova. Prethodno je kratko igrao i za BSK, da bi jedno vrijeme nastupao i u Njemačkoj.

Ipak, nakon pedesetak mečeva za Saarbrucken u periodu od 1974. do 1976. godine, morao je zbog povrede da okonča karijeru.

Posvetio se zatim trenerskom poslu, prvo u omladinskim selekcijama kluba sa banjalučkog Gradskog stadiona, a zatim i sa prvim timom. Upravo je sa seniorskim timom Borca postigao najvažniji rezultat u historiji ovog kluba.

Predvodeći “crveno-plave” s klupe 1988. godine u Kupu Jugoslavije stigao je do trofeja, te tako omogućio Banjalučanima da postanu prvi drugoligaš sa trofejom Kupa Maršala Tita u svojim vitrinama.

Podsjetimo, Borac je tada na stadionu JNA golom Senada Lupića slavio protiv Crvene zvezde 1:0.

fkborachusnija fazlic
KOMENTARI