Sport Centar

Predao se glavni osumnjičeni za ubistvo hrvatskog rukometaša u Skoplju

Prvoosumnjičeni za ubistvo hrvatskog rukometaša Denisa Tota predao se noćas policiji u Skoplju, piše Index.

Predao se glavni osumnjičeni za ubistvo hrvatskog rukometaša u Skoplju

Prvoosumnjičeni za ubistvo hrvatskog rukometaša Denisa Tota predao se noćas policiji u Skoplju, piše Index.

Riječ je o Angelu Georgiovskom. On je rano jutros odveden u pritvor u Skoplju, objavilo je Ministarstvo unutarnjih poslova Sjeverne Makedonije.

“A.G. (28), prvoosumnjičeni za kazneno djelo ubistva Denisa Tota, 13. travnja. 2022. oko 2 sata priveden je u Kazneno-popravni zavod Skoplje na izdržavanje mjere pritvora koju je odredio nadležni sud”, navelo je ministarstvo u saopćenju.

Državno tužilaštvo raspisalo je potjernicu zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo ubistva, dodaje se.

Nakon poduzetih intenzivnih mjera i aktivnosti na pronalasku i privođenju, osoba se oko 1:20 predala policijskim službenicima Operativnog tima za potragu.”

MUP Makedonije raspisao je prije nekoliko dana potjernicu za Georgiovskim, glavnim osumnjičenim za ubistvo Denisa Tota u noćnom klubu u Skoplju u noći sa srijede na četvrtak.

Do sada je policija ispitala sve osobe koje su se zatekle ispred kluba, kao i vlasnika te osoblje.

Ranije je uhapšena i Klementina Letkovska, koja se počela se spominjati u medijima nakon objave uznemirujuće snimke trenutka kada je Denis napadnut. Njegovi napadači su ga žestoko tukli dok je bespomoćno ležao na tlu. Na snimci se vidi da u premlaćivanju rukometaša sudjeluje ženska osoba, a navodno je riječ o Letkovskoj. Navodno mu je upravo ona zadala neke od najžešćih udaraca. Iz snimke proizlazi da su Tota mlatile tri osobe, među kojima i Letkovska, te da je jedini priseban bio muškarac odjeven u bijele hlače. On je pokušavao pomoći rukometašu i odmaknuo je napadače.

Makedonski ministar privredeKrešnik Bekteši potvrdio je da klub ispred kojeg je Denis ubijen nije imao dozvolu za rad.

Kasnije se pojavila informacija kako su Klementina Letkovska i jedan od napadača pokušali pomoći Denisu, ali su pobjegli s mjesta događaja kada su shvatili da je u nesvijesti. Letkovska je navodno od ranije poznavala ubijenog Denisa Tota.

denis tot
KOMENTARI