Sport Centar

Poluvrijeme na Grbavici: Željezničar vodi protiv Tuzla Cityja, golom Štilića iz penala

Željezničar vodi golom Štilića sa bijele tačke protiv Tuzla CItyja.

Poluvrijeme na Grbavici: Željezničar vodi protiv Tuzla Cityja, golom Štilića iz penala

Željezničar vodi golom Štilića sa bijele tačke protiv Tuzla CItyja.

Prvu priliku su imali igrači Željezničara u petoj minuti, Santos je sjajno prošao po lijevoj strani, gurnuo loptu Haračići kojem je Nevres Fejzić odbranio udarac.

Četiri minute poslije ista akcija Željezničara, Santos pravi probleme po lijevoj strani Tuzla Cityju, sjajno je prošao, i vratio loptu na peterac Haračiću koji je promašio prazan gol.

U petnaestoj minuti tresao se okvir gola Tuzla City, kao i u prve dvije akcije Santos je prošao po lijevoj strani, gurnuo loptu na šenaest metara gdje je našao Štilić, kojem je prvi šut blokirao Čeliković, ali iz drugog udarca Štilić je pogodio stativu.

Damir Mehidić je u 25. minuti zaradio žuti karaton, nakon što je žestoko protestvovao sudiji, zbog odluke da je lopta za Željezničar, a ne za Tuzla City. Tri minute poslije novi žuti karton za goste ovaj puta za Haruna Karića, koje je namjerno loptu zaustavio rukom u duelu sa Hodžićem.

Igrao se 33. minut, Santos je oduzeo loptu Nukiću, i krenuo je sam na Nevresa Fejzića, ali je golman Tuzla Cityja sjajno reagovao i odranio njegov udarac.

Mešinović je treći igrač koji je dobio javnu opomenu, kada je oborio beka Željezničara Vegu koji ga je prethodno sjajno prošao.

Štilić je poslao sjajnu loptu u 38. minuti za Santosa koji je ušao u šenaesterac, u duelu sa Santosa i Nukića, drugi je pao i rukom igrao, sudija Jelić je opravdano pokazao na bijelu tačku. Nukić je zaradio i žuti karton, što je bio u četvrti za ekipu Tuzla Cityja.

Siguran sa bijele tačke bio je Semir Štilić, koji je poslao loptu u jednu stranu, a Fejzića u drugu.

Hamza Gasal je u 42. minuti dobio žuti karton, radi prigovora sudiji Jeliću.

Imali su gosti šansu preko Mišića koji je šutirao preko gola sa dvadesetak metara u 43. minuti.

fkzeljeznicartuzlacity
KOMENTARI