Sport Centar

Podcast Mreža – Nemanja Bilbija: Ako napravimo terene imat ćemo bolji fudbal, svima će biti lakše

Znamo svi - Nemanja Bilbija je bez premca ove sezone. Ta činjenica nedavno je postala i zvanična, s obzirom da je u sklopu manifestacije Kristalnih 11, najvećim brojem glasova igrača i trenera Premijer lige BiH, kapiten zrinjskog proglašen najboljim nogometašem domaćeg nogometnog prvenstva.

Podcast Mreža – Nemanja Bilbija: Ako napravimo terene imat ćemo bolji fudbal, svima će biti lakše

Znamo svi – Nemanja Bilbija je bez premca ove sezone. Ta činjenica nedavno je postala i zvanična, s obzirom da je u sklopu manifestacije Kristalnih 11, najvećim brojem glasova igrača i trenera Premijer lige BiH, kapiten Zrinjskog proglašen najboljim nogometašem domaćeg nogometnog prvenstva.

O tome, zatim o ličnim i klupskim rekordima, iskustvima iz drugih ekipa za koje je igrao, pozivu u reprezentaciju BiH, budućnosti PLBiH i mnogim drugim temama, Bilbija je govorio za podcast Mreža, koji realizuju Sindikat profesionalnih fudbalera u BiH i portal Sport Centar (SCsport.ba).

Između ostalog, pričao je o ponudama koje dobija:

“Mene to dosta pitaju – imam li ponuda. Imam ponuda. Ali, imam i porodicu, gledam gdje ćemo ići, šta ćemo ići, finansije… Ako ću otići u neku drugu zemlju samo zato da bih rekao da ću otići u inostranstvo, tako više ne gledam. Stvarno nešto jako dobro mora doći za mene i za klub da bih otišao u ovom momentu. Postavio sam neke druge prioritete. Aktivna je bila ponuda, recimo, za Izrael. Bili su baš dobro uporni, od predsjednika do trenera, ali sam na kraju ostao u Mostaru”.

Dotakao se i mladih igrača u PLBiH, odnosno uvjetima koje im treba osigurati da bi se razvijali.

“Ako napravimo terene bit će liga zanimljiva, bolji fudbal i sve ostalo. Kad je zima, prvo gledam vremensku prognozu prije utakmice. Ako pričamo realno. Vidjet ćete kada bude realizovan ovaj projekt u vezi novih terena. Meni će biti lakše, a kamoli djeci koja tek kreću, poput Bašića i Savića, zatim mladim igračima iz Sarajeva, Željezničara… Podržavam ovo U-21 pravilo. Nismo ga možda dobro ni iskoristili. Kako neću to podržavati. I ja sam nekad bio mladi igrač. Uvijek sam otvoren za neki savjet, da ostanem na treningu sa tim mladim igračima, za neki poziv iz Saveza na tu temu…”

Kompletan podcast Mreža sa Nemanjom Bilbijom možete pogledati OVDJE:

hskzrinjskinemanja bilbijapodcast mreza
KOMENTARI