Sport Centar

Počinje nova sezona Omladinske rukometne lige FBIH – Jug, učestvuje deset klubova

Nakon duge ljetne pauze od sezone 21/22, u kojoj su dječaci u klubovima vrijedno trenirali, igrali prijateljske utakmice i turnire, došlo je vrijeme da se ovog vikenda, kada počinje jesenji dio sezone, ogledaju i u zvaničnim utakmicama Omladinske rukometne lige FBiH - Jug u kojoj će sigurno imati šta pokazati ljubiteljima rukometa i time dokazati da rukomet i pored svih problema s kojim se susreće ima svijetlu budućnost u našoj zemlji.

Počinje nova sezona Omladinske rukometne lige FBIH – Jug, učestvuje deset klubova

Nakon duge ljetne pauze od sezone 21/22, u kojoj su dječaci u klubovima vrijedno trenirali, igrali prijateljske utakmice i turnire, došlo je vrijeme da se ovog vikenda, kada počinje jesenji dio sezone, ogledaju i u zvaničnim utakmicama Omladinske rukometne lige FBiH – Jug u kojoj će sigurno imati šta pokazati ljubiteljima rukometa i time dokazati da rukomet i pored svih problema s kojim se susreće ima svijetlu budućnost u našoj zemlji.

Omladinsku ligu jug ove sezone će činiti 10 klubova iz Kaknja, Visokog, Goražda, Mostara i Sarajeva, a van konkurencije će nastupiti RK Igman iz Istočne Ilidže. Takmičenje će se odvijati u četiri kategorije i to godište 2004. i mlađi, 2006. i mlađi, 2008. i mlađi i 2010. i mlađi. Pobjednici lige u svim kategorijama će se plasirati direktno na završnicu državnog prvenstva, dok će drugoplasirane ekipe ići u baraž za plasman na završnicu državnog prvenstva.

Od ove sezone je uvedena i jedna novina, a odnosi se na listu najboljih strijelaca lige u svim kategorijama gdje će na kraju sezone biti proglašeni pobjednici i istim će biti dodijeljeni pehari.

omladinska rukometna liga fbih jug
KOMENTARI